dilluns, 2 de juny de 2014

PASTA DE FULL AMB CREMA DE CAVA I GERDS

Aquesta setmana la cosa va de pasta de full...però, en aquesta ocasió, amb farcit d'inspiració suïssa.... La veritat és que estic fent provatures per intentar donar noves formes als pastissets individuals amb aquest tipus de pasta, i aquest és el resultat d'una d'elles...El farcit...deliciós....això sí, no apte per a menors d'edat perquè, com veureu, té una base alcohòlica important...A veure què us sembla!


INGREDIENTS (per a 12 pastissets)
1 capsa de pasta de full congelada
600 ml de cava
200 grams de sucre
6 ous
4 cullerades molt generoses de midó
48 gerds
sucre llustre

PREPARACIÓ
Primer de tot us vull ensenyar el fantàstic llibre d'on he tret la recepta...un llibre de cuina suïssa que va ser un dels premis que em va tocar l'any passat en el deliciós concurs que va organitzar la Dolors de Hi ha bruixes a la cuina que precisament resideix en aquell país.


Com veureu, aquesta recepta es diu "Champagne cream"...però jo he decidit catalanitzar-la, emprant el nostre estimat cava!


Comencem posant els ous i el sucre en el bol del batedor elèctric.


Batem fins que espumegin i el sucre estigui ben dissolt!


Posem el cava en un caçó a foc baix, i en retirem uns 100 ml en el que dissolem el midó.


Un cop el cava calent (jo no he esperat a que bullís, per tal que no s'evaporés l'alcohol, i així tenir més intensitat de gust...però tot depèn de com us agradi), hi aboqueu la barreja d'ous i sucre...


...i el midó dissolt.


Remeneu, remeneu fins que espesseeixi.


Quan comenci a bullir, retireu del foc, doneu unes quantes remenades més, i aboqueu en un safata on deixeu que es refredi, primer a temperatura ambient i després a la nevera.


Ja veureu com no us en podreu estar de llepar una mica les restes de la cassola!


Un cop refredant-se la crema, anem per les bases. Vaig tornar a optar per aquesta pasta de full congelada que resulta especialment cruixent.


Traiem les plaques de la caixa i les deixem descongelar, damunt un paper de forn, durant deu minuts. Veureu que ràpidament són treballables.


Partim cada làmina per la meitat.



I, a cada porció, i fem un tallet a la meitat de cada costa, i fem punxades en forma de cercle al bell mig. Més o menys així.


Llavors ruixem amb spray antiadherent les parets de fora i el cul d'unes quantres flameres individuals.


I hi col·loquem el quadrat de pasta...la flamera ens ajudarà a que prengui forma.


Un cop totes llestes, enfornem, a 190 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 20 minuts. o fins que veieu que la pasta és cuita, bufada i cruixent.


Ara només queda rentar i assecar bé els gerds...que combinen a la perfecció amb el gust d'aquesta crema de cava.


Un cop les bases llestes, i aconseguida una meva de banyereta central apta per "recollir" la crema, les dipositem sobre la safata de servir.


Repartim un parell de cullerades a la part central de cada base...que ja veureu que, gràcies a la forma donada amb la flamera, quedarà ben arrodonida...



...i decorem amb els gerds.


Per acabar, just abans de servir, empolsinem generosament amb sucre llustre.


I ja teniu llestes unes pastes exquisides per sorprendre al més exigent dels convidats...i, a més, amb un producte ben nostre...el cava!


Que vagi de gust!

18 comentaris:

  1. Sí senyora, crema de cava, que és nostre i molt bo. No ha quedat cap raconet per rostar, del cassó on has fet la crema? Ai, si hi pogués arribar amb la cullera! Petons.

    ResponElimina
  2. Mònica, m'encanten totes les receptes que publiques, de veritat, són totes tan apetitoseeeees!!!
    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies Pili! A mi les teves...ets una artista cuinera i de l'imatge!!! Petons!

      Elimina
  3. Molt bones, Mònica! Aquesta crema ha de ser deliciosa.

    ResponElimina
  4. Uau! ha de ser boníssim però a més t'ha quedat taaaan maco! m'encanta Mònica. Una abraçada maca!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  5. Mònica... això són postres de festa major!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  6. Aquesta crema de cava queda apuntada!!! molt bones postres!!

    ResponElimina
  7. Quines pastetes tan bones... Jo també m' anoto la recepta d' aquesta crema que promet molt.

    ResponElimina
  8. Crema de cava?? què original, m'encanta el cava!! i la pasta de full també, és tan bona i versàtil que no pot faltar mai a casa ;). Una bona recepta per estrenar aquest fantàstic llibre! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest llibre és una gran font d'idees! Petons!

      Elimina