Fa uns dies vaig publicar el pastís cruixent de codonyat i formatge...unes postres fetes amb pasta filo d'allò més originals i gustoses...Avui us vull ensenyar la versió salada...amb pernil i formatge...perfecte per un sopar informal d'estiu, o per una revetlla...com la d'avui! A veure què us sembla!
INGREDIENTS (per un pastís de 18 cm de diàmetre)
5 fulles de pasta filo
pernil dolç
7 o 8 cullerades de formatge quark
sal i pebre
2 culleradetes de sèsam torrat
1 tasseta de mantega fosa
PREPARACIÓ
Untem el motlle amb mantega, i hi col·loquem la primera fulla de pasta filo, que, un cop estesa, pintarem també amb mantega fosa.
Fem el mateix amb les restants fulles de pasta filo.
La darrera que hàgim col·locat, per aconseguir un "cul" més resistents, la dobleguem endins, i la ben pintem altra cop amb mantega fosa.
Col·loquem el farcit...
...i el condimentem.
Ara comença el procés de tancament. Es tracta d'anar embolicant el farcit amb la pasta sobrant dels marges, procurant untar cada capa amb mantega fosa.
Un cop acabada "l'embolicamenta", tornem a pintar, generosament, amb mantega fosa...i
...repartim llavors de sèsam pel damunt.
Ja només us queda enfornar, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 20-25 minuts, fins que estigui ben cuita i daurada (si veieu que se us torra massa la part superior, tapeu-la els darrers minuts amb un paper de forn.
I ja el teniu preparat per servir...si és tebi, molt millor!
I mireu quin interior més cruixent i suculent!
Acompanyat d'una amanida...teniu un àpat estiuenc fantàstic!
Que vagi de gust! I Bona Revetlla!
PREPARACIÓ
Untem el motlle amb mantega, i hi col·loquem la primera fulla de pasta filo, que, un cop estesa, pintarem també amb mantega fosa.
Fem el mateix amb les restants fulles de pasta filo.
La darrera que hàgim col·locat, per aconseguir un "cul" més resistents, la dobleguem endins, i la ben pintem altra cop amb mantega fosa.
Col·loquem el farcit...
...i el condimentem.
Ara comença el procés de tancament. Es tracta d'anar embolicant el farcit amb la pasta sobrant dels marges, procurant untar cada capa amb mantega fosa.
Un cop acabada "l'embolicamenta", tornem a pintar, generosament, amb mantega fosa...i
...repartim llavors de sèsam pel damunt.
Ja només us queda enfornar, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 20-25 minuts, fins que estigui ben cuita i daurada (si veieu que se us torra massa la part superior, tapeu-la els darrers minuts amb un paper de forn.
I ja el teniu preparat per servir...si és tebi, molt millor!
I mireu quin interior més cruixent i suculent!
Acompanyat d'una amanida...teniu un àpat estiuenc fantàstic!
Que vagi de gust! I Bona Revetlla!
Feliz noche de San Juan Monica!!!!!
ResponEliminaTu pastel en versión salada es precioso y seguro que delicioso :) la pasta filo es perfecta para estas preparaciones...daria lo que fuera por un pedacito esta noche ;)
Miles de besos guapa!!!!
Moltíssimes gràcies Juana...aquest final de juny està ple de revetlles i bones ocasions per preparar-lo! Petons!
EliminaOhh! un pastís sorpresa! em sembla genial i ha d'estar molt bo, bé, boníssim!! bona revetlla
ResponEliminaGràcies Teresa! Una abraçada!
EliminaUi, noia!!! Això ha de ser una delícia!!! Quines coses t'inventes!!!
ResponEliminaBona revetlla!!!!
Petons,
Olga
Això d'anar provant en cuina és del que més m'agrada! Petons!
EliminaBon dia Mònica!!
ResponEliminaQuina bona pinta!! Me l'apunto!! Tinc una colla d'amics una mica especials amb el menjar i tots els sopars que fem es basen en pernil dolç, formatge i ben poca cosa més.
Espero que passessis una molt bona revetlla de Sant Joan!!
Petons i abraçades,
Júlia
Sort que el pernil dolç i el formatge, com a farcit, són fantàstics....i hi ha mil maneres d'embolcallar-los!
EliminaUna abraçada!
I tant que és bo, m'encanta! Com tu dius es ideal per l'estiu. Un petó Mónica!
ResponElimina"Les receptes que m'agraden"
Els sopars a la fresca d'estiu haurien de ser declarats patrimoni de la humanitat! Petons!
Elimina