dimarts, 8 de juliol del 2014

GELAT CREMÓS DE PRALINÉ A LES DUES XOCOLATES

M'ha sortit un títol de gelat molt llarg...però volia que fos el més descriptiu possible. Es tracta d'un gelat no massa dolç i amb una textura megacremosa, que ha entusiasmat les més peques de casa, que aquesta cap de setmana se n'han menjat unes quantes boles!!! I a més, com quan el vaig anar a fer el recipient de la geladora no estava prou gelat, el vaig fer a mà, sense geladora. A veure què us sembla!


INGREDIENTS
200 grams de formatge cremós tipus philadelphia
200 grams de mascarpone
200 ml de llet condensada
200 ml de llet sencera
3 o 4 cullerades de praliné d'avellanes
3 o 4 cullerades de xarop d'atzavara
1 tassa d'avellanes mig picades (més una mica per decorar)
flocs de xocolata blanca i flocs de xocolata negra

Aquests són els quatre làctics que conformen la base d'aquest gelat tan cremós!
PREPARACIÓ
En un bol col·loquem el formatge mascarpone, el formatge crema, la llet, la llet condensada i el praliné. En aquest cas, un d'avellanes amb trossets d'avellana deliciós.



Hi afegim el xarop d'atzavara...


...i batem fins obtenir una massa homogènia.



Afegim els flocs de xocolata...


...i les avellanes mig picades...


...i ho incorporem tot amb una espàtula.


Col·loquem aquesta massa al congelador, i durant les tres primeres hores aprox., anem remenant cada 20 minuts (això evitaria que es formin cristalls).


Quan la massa ja està força densa i presa, l'aplaneu i la deixeu acabar de congelar com a mínim un parell d'hores més.


Passat el temps, traieu del congelador (sobretot uns 10-12 minuts abans de servir), i ja en podreu fer unes magnífiques boles.


Servit amb una mica més d'avellanes picades, salsa de xocolata i galetes de les típiques d'acompanyar el gelat, el converteixen en unes postres estiuenques perfectes!



I aquí la millor prova del triomf d'aquest gelat, la instantània que recull a una de les artistes de la casa fent-ne una copiosa degustació! 


Que vagi de gust!

12 comentaris:

  1. Noia.....vaig a fer comanda d'aquesta crema d'avellana!!! Ets la reina del gelat!!!! Aquest cap de setmana vaig fer el teu gelat de galetes Oreo....boníssim!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que a casa, amb tanta mainada...això dels gelats és un no parar a l'estiu! PEtons!

      Elimina
  2. Quina pinta !!!!
    I la foto de l'artista de la casa demostra que està bonissim.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. És una prova irrefutable sobre la vàlua del gelat! PEtons!

      Elimina
  3. Es veu espectacular! i estic segura que ho està, quines ganes de treure la geladora de la caixa!! hauré de ficar-la ja al congelador per tenir-la ben apunt ;). Un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa la tenim sempre dins el congelador...per si de cas! Petons!

      Elimina
  4. Ostres, ja ha arribat el temps dels gelats i jo sense ni adonar-me'n!! ;)) T'ha Fa dies que tinc la geladora al congelador però a aquí estem tenint un estiu més aviat moll amb temperatures que avui poden ser de 33 graus i demà de 14 així que... no m'acabo de decidir! Fantàstica recepta!
    Una abraçada guapa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Dolors...la veritat és que, amb calor, passen millor...però a casa els consumim també a l'hivern! Són unes de les nostres postres preferides! PEtons!

      Elimina
  5. Quin gelat més bo! Ha de ser un pecat això! I que gaupíssima que es la teva filla Mònica, una monada!

    "Les receptes que m'agraden"

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Pilar...tinc unes quantes models estil "Benetton" a casa sempre disposades a sortir a la foto! PEtons!

      Elimina
  6. Oooooh quina meravella! Fantàstic ara que diuen que començarà la calor de nou! La útima foto, la illor. És guapíssima la teva filla!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. I si no, amb fresca també són molt bons! Moltes gràcies Marta! Petons!

      Elimina