divendres, 29 d’agost de 2014

COCA DE IOGURT GREC I POMA

Marxem de Portugal i a la nevera quedaven, orfes de destí, dos iogurts grecs i quatre pomes...així que, al darrer moment, i per tenir una mica de teca pel llarg camí de retorn, i barrejant dues o tres receptes que tenia apuntades, ha aparegut aquesta coca, de les clàssiques, de les de tota la vida...d'aquelles a les que ningú (fins i tot els poc llaminers) es pot resistir! I que no requereix de cap instrumental especialitzat! A veure què us sembla!


INGREDIENTS (per una coca grossa, motlle rectangular de 40x30 aprox)
2 iogurts grecs (un dels pots de iogurt el farem servir de mesura)
5 ous
4 mesures de iogurt de sucre
1/3 de mesura de iogurt d'oli d'oliva
6 mesures de iogurt de farina amb llevat incorporat
1 sobret d'aroma de vainilla en pols
4 pomes
el suc d'una llimona
sucre per empolsinar

PREPARACIÓ
Aboquem els dos iogurts en un bol, i aprofitem el pot d'un com a mesurador. Hi afegim quatre mesures de sucre (no massa generoses).


Tot seguit el sobre d'aroma de vainilla en pols...


...els ous...


...i l'oli.


I batem, amb l'ajuda d'un batedor manual, i tota l'energia de la que disposeu, fins obtenir una massa ben cremosa.



Llavors hi aboquem la farina (millor si prèviament la tamiseu), i contineu remenant amb moviments de baix a dalt.


Us ha de quedar una massa espessa, untuosa i homogènia, que deixarem reposar una estona.


Mentre la massa reposa, pelem les pomes i les tallem a trossets ben finets.



Ruixem els tallets obtinguts amb suc de llimona.


Untem el motlle escollit amb mantega, i hi aboquem la meitat de la massa que teníem reposant.



Per sobre la primera meitat de massa, repartim la meitat dels tallets de poma que tenim reservats i un pelet en remull amb el suc de llimona.


Fem una altra capa amb la resta de la massa, i cobrim amb els trossets de poma que ens quedin.


Ben empolsinem de sucre....


...i al forn...a 180 graus (opció rebosteria: dalt, baix i ventilador), durant uns 45 minuts. Si veieu que se us torra massa de dalt, podeu tapar amb una mica de paper de plata.


Un cop cuita (si la punxeu, l'estri ha de sortir ben net), la traieu del forn i la deixeu refredar.


Ja només us queda desemmotllar, tallar i servir...


Ja veureu com, acompanyada d'un trosset de xocolata, és el millor dels berenars o dels ressopons del món mundial!


Que vagi de gust! La propera recepta ja amb estris i ingredients gironins!!!

8 comentaris:

  1. Aquestes coques són les més bones, és de les receptes que em van fer començar a aficionar a la cuina i a la pastisseria i és que com molt bé dius, ningú s'hi pot resistir! Que esponjosa i suau!

    Molts petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són coques de batalla, que poden arribar a donar mooolta guerra! Petonarros!

      Elimina
  2. Te ha quedado divina esta coca y rica tiene que estar un rato largo!!

    Besines

    ResponElimina
  3. ¡Gracias por pasar por mi blog Mónica! Así he podido conocer el tuyo

    ¡Menuda pinta tiene esta coca de manzana y yogur! Tomo buena nota de la receta

    ¡Besos mil!

    ResponElimina
  4. Deliciós! si els cocs de iogurt ja són bons, fets amb iogurts grec i amb poma irresistibles! un petó!

    ResponElimina