dimarts, 2 de setembre del 2014

CORONA DE LLET DE COCO AMB GLACEJAT DE TOBLERONE

No us torna bojos el "Toblerone"???...A casa si!!!..Bé, en realitat, ens fan embogir el Toblerone, els conguitos, els M&M, els lacasitos, els kit kat...i totes les demés dolçaines amb embolcall virolat que portin xocolata a dojo!!! En fi, que com que ma germana ho sap, quan va a Andorra, torna amb un carregament de tots aquests productes. Una part del carregament d'enguany va ser aquest "Toblerone" de xocolata negra, "big size" (si no l'heu tastat mai, no sabeu el que us esteu perdent...). El "Toblerone" porta cacau, mel i ametlles, d'aquí el cruixent interior, amb trossets de pasta lleugerament acaramelada...mmmmm! Ràpidament vaig haver de pensar quelcom amb el què combinar-lo...!!! Al final vaig decidir emprar-lo com a glacejat d'una corona de llet de coco, fet amb un motlle nou xulíssim també portat des d'Andorra -ma germana i ma mare són dues de les meves principals proveïdores productes de rebosteria-. Veureu que la massa d'aquesta corona és deliciosa, una mica humida (per la proporció de líquids i sòlids que porta) però molt lleugera, i amb un sabor a coco molt genuí!!! En fi... que m'ha enamorat!!! A veure què us sembla a vosaltres...


INGREDIENTS
Per la base
4 ous
400 ml de llet de coco
200 grams de sucre
300 grams de farina amb llevat incorporat
4 cullerades d'oli d'oliva
3 cullerades de rom

1 cullerada de crema de toffee
una tasseta de filferros o cagallons de xocolata negra


Pel glacejat

7 porcions de Toblerone negre "big size"
PREPARACIÓ
En un bol, i amb l'ajuda del batedor elèctric equipat de l'accessori globus, batem  els ous i el sucre, a velocitat alta, fins obtenir una barreja blanquinosa i cremosa. 
 

Molt a poc a poc, i mentre batem a més baixa velocitat, afegim la llet de coco, l'oli i el rom.  







 Llavors incorporeu una cullerada generosa de crema de toffee.


Per últim, a mà, afegiu la farina (amb llevat incorporat), prèviament tamisada...



...i els filferros o cagallons de xocolata.



Deixeu reposar aquesta massa durant una mitja hora, i llavors aboqueu-la al motlle escollit, prèviament ruixat d'spray antiadherent. Mireu qué xulo aquest motlle que té un cul bescanviable que el converteix de motlle rodó normal en motlle corona!



Enforneu a 180 graus, opció rebosteria (baix, dalt i ventilador), durant uns 25-30 minuts, o fins que la punxeu i veieu que el punxó surt ben net.


Mentre es cou, prepareu el glacejat de Toblerone...això si no us el mengeu tot abans!


Talleu-ne 7 porcions. Col·loqueu-ne cinc en una tassa i foneu-les al microones. Heu d'anar molt en compte, i a poc a poc, per evitar que es cremi. Escalfeu uns segons i remeneu, i repetiu l'operació fins obtenir la textura volguda.




Un cop cuita la corona, i deixada refredar, dipoiteu-la obre una base o plat.


Poseu el Toblerone fos en una mànega pastissera de plàstic, de les de llençar, sense boca, i talleu-ne una mica la punta. Us servirà per repartir el Toblerone fos fent unes ziga-zagues ben artístiques!



Talleu a trossets les dues porcions de Toblerone que heu reservat, i repartiu-les per sobre el glacejat.


I ja el teniu llest!


Aquest pastís, fred, és molt bo, però tebi, encara és més espectacular...per llepar-se els dits!



Mireu quina textura més esponjosa...


En un tres i no res, us el cruspireu fins la última engruna!!!


Que vagi de gust!

7 comentaris:

  1. Totalment boja!!!! i quan vaig a Andorra m'he de contenir molt per no tornar carregada d'aquestes coses ;). Aquesta corona fa tremolar, el punt de coco em perd i la xocolata no vegis! deliciosa!

    ResponElimina
  2. Monica ets una "monstrua" fent pastissos.
    quinqa meravella!!!! i amb toblerone, ummmm

    ResponElimina
  3. Realmente delicioso con esos ingredientes de primera.Gracias cielo.

    ResponElimina
  4. Ostres Monica! Ha d'estar de mort! Quina exquisitesa!,,,

    ResponElimina
  5. Ara l'hauré de fer sí o sí Mònica... que fa poquet que vam anar a Andorra i vam comprar-ne de Toblerone... hehehe Fa una pinta, que no cal dir-ho, espectacular!!! Ja m'imagino els seu aroma i gust... mmmm!

    Petonets!

    ResponElimina
  6. Ala que bo Mònica! El coco combinat amb xocolata ha de ser de vici! Quina perdició, d'aquells que els tastes i no pots parar, trosset a trosset fins que no queden ni les engrunes! jejejej Un petó maca

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
  7. Hola, anava apreparar-lo però no tinc crema de toffee. Es pot substituïr per algun altre ingredient? Gràcies per tant delicioses receptes!

    ResponElimina