dimecres, 13 d’agost del 2014

GALETES DE MADUIXA

Si fóssim anglesos us diria que les preparéssiu per prendre el te...com que som a Catalunya em limitaré a suggerir-vos que les prepareu de bon matí, i segur que al final del dia hauran volat...ja sigui per acompanyar el te, la llet i cacau, o una copeta de vi...o senzillament per matar el cuquet de mitja tarda...unes galetes de mantega i maduixa, divertides, saboroses, ràpides i senzilles de produir i molt bones! 



INGREDIENTS (Per unes 60 galetes...depenent de la mida que les feu)
200 grams de sucre
400 grams de mantega a temperatura ambient
2 ou
700-725 grams de farina
3 culleradetes de pasta de maduixa
colorant vermell intens

PREPARACIÓ
Primer de tot batem el sucre i la mantega (a temperatura ambient) amb el batedor elèctric (accessori pala) fins a obtenir una crema.



Hi afegim els ous i la pasta de maduixes  i tornem a batre fins obtenir una crema rosada i homogènia.



Afegim el colorant vermell i tornem a batre. Jo darrerament faig servir aquest, en textura pasta, amb el que s'aconsegueix una bonica intensitat de color.



Quan ja tenim el colorant ben repartit, és el moment d'afegir la farina. Entre 700 i 725 grams...i amasseu (jo he fet servir en tot moment l'accessori pala del batedor)...caldrà que us quedi una massa que no enganxi. Podeu anar afegint a poc a poc i comprovant la textura que us va quedant.




Un cop obtinguda la massa, l'aboqueu damunt un paper de forn lleugerament enfarinat.


El tapeu amb un altre paper, i amb l'ajuda d'un corró l'estireu. Les barres del costat ajuden a obtenir un gruix igual a tota la placa.


Un cop estirada la massa, la dipositeu damunt una safata i la deixeu endurir una horeta a la nevera. Ara, a l'estiu, si no teniu aquesta precaució, us costarà molt de tallar les formes i les galetes se us deformaran molt al forn. Quan ja tingueu ben freda i endurida la placa, la destapeu (vull dir retireu el paper de forn superior) i amb l'ajuda dels talladors que més us agradin doneu forma a les galetes i les dipositeu damunt una safata folrada de paper de forn.




Enforneu a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 12-15 minuts. Penseu que no s'han de torrar, perquè si no perdran el color vermell (o l'escollit), i predominarà el torrat.


Un cop cuites, traieu-les del forn (encara estaran una mica toves), i les deixeu refredar completament damunt una reixa... En acabat, ja les podeu degustar o regalar...Així, ben engalanades, fan el seu goig!




Que vagi de gust!

8 comentaris:

  1. ¿Queda alguna?, porque además de tener que estar deliciosas, te han quedado muy bonitas con ese rojo tan intenso y en forma de "cuore".

    Besinesss

    ResponElimina
  2. I tant que no han de durar ni un dia! Segur que a casa a mitra tarda ja no en quedaria cap! hehehe Són molt boniques Mònica i segur que delicioses!

    Petons!

    ResponElimina
  3. Es veuen moníssimes i segur que estan delicioses, un petó Mònica!

    "Les receptes que m'agraden"

    ResponElimina
  4. Tinc tots els ingredients.....només em fa falta el colorant intens.....Tan aviat l'aconsegueixi......les faré!! Què boniques!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'ha costat molt trobar un colorant realment vermell...però aquest és fantàstic, tant per galetes com per cupcakes! Petons!

      Elimina