dilluns, 11 d’agost de 2014

MUFFINS GLACEJATS DE LLIMA I LLIMONA

Divendres després de dinar vaig aprofitar la migdiada d'en Marc per preparar muffins per portar a les peques, que estaven a Blanes amb la iaia...en realitat, poques en van arribar, perquè en Marc es va despertar del sonet amb un atac de gana d'aquells que té sovint, i durant el qual pot devorar qualsevol cosa que se li presenti, amb aspecte comestible, i en va endrapar uns quants...Us haig de dir que són molt bons, i gens empalagosos, i amb un intens toc cítric que els fa d'allò més adequats per l'estiu!


INGREDIENTS (per a 12 muffins)
Pels muffins
150 grams de mantega
100 grams de sucre
3 ous
150 grams de farina amb llevat incorporat
la pela de dues llimes finament ratllades
2 culleradetes de pasta de llimona

Per l'almívar
4 o 5 cullerades d'aigua
el suc d'una llima
3 o 4 cullerades de sucre llustre

Pel glacejat
el suc d'una llima
sucre llustre
perletes verdes

PREPARACIÓ
En el bol del batedor, batem el sucre i la mantega fins obtenir una crema suau i blanquinosa.


Afegim la pela de dues llimes finament ratllades, la pasta de llimona, i els ous, un a un, i tornem a batre fins que estigui tot ben integrat.




Afegim la farina, tamisada, i incorporem, amb un batedor manual, amb moviments de baix a dalt.



Repartim la massa entre els paperets escollits, i enfornem, a 180 graus, opció rebosteria, durant uns 15-17 minuts.



Desenfornem i deixem refredar damunt una reixa. En aquest cas, com que els paper emprats eren molt fondos, vaig retallar-los perquè quedessin a la mida del muffin...cal trobar solucions!!!


Mentre es refreden, preparem l'almívar amb el que els banyarem. El farem posant al foc l'aigua, el suc de llima i el sucre, i deixant que bulli un parell de minuts. Deixem refredar una mica abans de fer-lo servir.




Un cop els muffins refredats, els punxem i els pintem generosament amb l'almívar.



Només ens queda el glacejat. En una tassa, i amb l'ajuda d'una cullera, remenem enèrgicament el sucre i el suc de llima fins obtenir una massa cremosa, sense cap grumoll i no massa líquida. No us he posat mida de sucre llustre perquè dependrà...n'haureu d'anar afegint fins obtenir la textura desitjada.





Escampem una cullerada de glaça damunt de cada muffin...


...i abans que s'assegui la glaça hi enganxeu unes perles verdes...per recordar el color de la llima.


Deixeu assecar la glaça i ja els podeu servir...mmmmm!!!! Ja veureu quina cosa més bona....


Que vagi de gust!

6 comentaris:

  1. Tenen una pinta deliciosa per l'estiu! I les capsules precioses!!! No es d'estranyar que no arribessin totes!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No sé com ho faig que mai arriba tota la producció a destí! Petons!

      Elimina
  2. El toc cítric és deliciós i molt refrescant, ideal per aquestes calors! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo la llimona, la llima i la taronja les posaria arreu! Petons!

      Elimina
  3. UUUMMMMMM....quin plaer poderne mengar alguns,,,,amb aquet gustet de la llima deu ser espectacularrrrrrr.....mu apuntooooo !!!!
    Petonets.

    ResponElimina