dimecres, 24 de setembre del 2014

BROWNIE DE REMOLATXA I FESTUCS

És la segona vegada que participo en el repte de "Cocineros del Mundo"...i aquesta vegada la cosa s'ha complicat intentant introduir la remolatxa en unes postres...La remolatxa s'empra com a colorant vermell natural per exemple en els famosos pastissos i cupcakes "red velvet", però jo volia fer unes postres on la remolatxa no només tingués un paper secundari...i, pensant, pensant, finalment vaig decidir adaptar un brownie que havia vist fa un temps per la xarxa...Els que em llegiu ja sabreu que brownies i gelats són dues de les meves perdicions (bé..i les galetes, els cupcakes...en fi..em sembla que tinc el cor mooolt dividit en qüestió rebostera), i aquest té un gust tan peculiar, i una textura tan amorosa, que el tornaré a fer ben aviat! Jo vaig fer servir un motlle quadrat de pam de costat aproximadament, i em va quedar força alt. Però si el feu en un de rectangular, només heu de tenir en compte que us quedarà un pel més baixet, i, per tant, haureu de reduir una mica el temps de cocció. A veure què us sembla!


INGREDIENTS (per un motlle quadrat d'un pam de costat aprox.)
1 tassa de farina
1/2 tassa de cacau en pols
2/3 de tassa de sucre
1 i 1/2 culleradetes de llevat químic tipus Royal
6 ous 
1/2 tassa d'oli de girasol
2 culleradetes de pasta de vainilla Bourbon
2/3 de puré de remolatxa
2/3 de tassa de trossets de xocolata o xips de xocolata (ben negra)
50 grams de trossets de festuc

Aquí teniu l'ingredient estrella...la remolatxa...que
jo ja vaig comprar cuita...a punt per triturar!

PREPARACIÓ
Primer de tot agafem una tassa com a mesurador...ni de les de cafè ni de les tipus "mug"...Aquesta és ideal a part de moooolt mona!!!


 Tot seguit, mesurem els ingredients secs (farina, cacau, sucre i llevat químic) i els col·loquem en un bol.


Després batem vigorosament (jo ho vaig fer a mà), els ous, l'oli i la vainilla en pasta.



Aboquem els ingredients líquids en un bol més gran, i hi afegim els sòlids, prèviament tamisats.


Remenem el just perquè quedi una massa homogènia.


Hi incorporem el puré de remolatxa, i el repartim bé per la massa.


Finalment és l'hora dels trossets o xips de xocolata i els trossets de festuc (de trossets de festuc en reservem un grapadet per repartir per sobre la massa un cop emmotllada...perquè així es vegin).


Aquests els compro el LIDL i són molt últims per decorar en pastisseria!


Aboquem la massa al motlle...


...i acabem de repartir per sobre els trossets de festuc reservats.



Enfornem a 180 graus (opció rebosteria: dalt, baix i ventilador), durant aproximadament uns 30 minuts (una mica menys si el feu en un motlle més gros, i, per tant, us queda més baixet).


Recordeu que el secret del brownie és que quedi cruixent per fora però humit per dins, com aquest! I si us el mengeu tebi, i acompanyat d'una mica de nata...el degustareu en el seu màxim esplendor!!!




La Dinke, ràpidament el va degustar, i va considerar que era deliciós (especialment, segons ella, tot i portar "VERDURA!!!").


Així doncs, us deixo amb la meva participació en el repte de setembre de "Cocineros del Mundo" a Google + en l'apartat dolç!!! Que vagi de gust!

7 comentaris:

  1. Jo que sóc fan incondicional de la xocolata, els brownies també m'agraden molt i amb els festuscs i la remolatxa... nyam!! La textura es veu ben humida, com ha de ser! Que booo!!

    Un petonet guapa!

    ResponElimina
  2. Uauuu súper original!!! jo també tinc pendent un bescuit amb remolatxa, i serà la manera de provar un postre amb aquest ingredient, quina sorpresa!! un petó!

    ResponElimina
  3. Que guapa y como disfruta con su pastel.Besosss

    ResponElimina
  4. Veig que continues tan activa com sempre, aquesta temporada. Molt original, aquest brownie de remolatxa. Petons!

    ResponElimina
  5. Què exòtic! No havia sentit mai a parlar de la remolatxa en pastissos... sembla un bon invent!
    Marta

    ResponElimina
  6. Una versió ben poc usual! Molt xula, per cert i els brownies es veuen molt esponjosos :) Noia, ja veig que entre les vacances i els aniversaris que m'han tingut "out", m'he perdut un bon munt de coses! M'hauré de posar al dia ràpidament!!
    Molts petons guapa!

    ResponElimina
  7. Guuau!! Mai se m'hagués acudit afegir-hi remolatxa a unes postres amb tanta xocolata com el brownie. Té molt bona pinta, me l'apunto!

    ResponElimina