dijous, 30 d’octubre del 2014

CUPCAKES ARANYES...EL RESULTAT D'UN TALLER CASOLÀ MÉS QUE DIVERTIT!!!

El dimarts va venir a dormir a casa una amiga de la Zewde, la Laia, una noia encantadora. I per fer que ambdues passessin una estona entretinguda, vaig improvisar un petit taller de cupcakes....uns terrorífics cupcakes aranya!!! Em sembla que va anar prou bé, i el que destacaria és que la imaginació de les "aprenents" va acabar superant les meves inicials previsions creatives. Vaig veure clar que són dues joves rebosteres amb molt potencial!!! La recepta de la base és de l'Alma Obregón, i mireu qué divertides que van quedar!!!


INGREDIENTS (per uns 12 cupcakes)
Per la base
115 grams de mantega
220 grams de sucre blanc
3 ous
180 grams de farina
 40 grams de cacau en pols
1 culleradeta de llevat químic tipus Royal
120 ml de llet
1 culleradeta de vainilla en pasta

Pel farcit
crema de cacau i avellanes (nocilla, nutella, o la que més us agradi)

Per la cobertura
xocolata negra de cobertura
cagallons de xocolata
lacasitos
mikados
un rotulador comestible negre

PREPARACIÓ
Primer de tot trieu uns paperets ben terrorífics!!! Aquests els vaig comprar fa temps a Barcelona, i els vaig trobar més que adequats!!!


Prepareu els paperets, repartint-los en els orificis d'una safata de coure cupcakes.


Tot seguit, anem per la base... Poseu en el bol del batedor elèctric la mantega (a temperatura ambient), i el sucre, i bateu, amb l'accessori pala, fins obtenir una crema blanquinosa.


Llavors afegiu els ous, un a un. No afegiu el següent, fins que l'anterior no estigui ben integrat.


Tot seguit tamiseu la farina, el cacau i el llevat, i n'incorporeu la meitat a la massa. Bateu una mica, amb l'accessori pala, fins que s'integri.


Dissoleu la vainilla a la llet...


...i l'afegiu a la massa.


Aboqueu també la resta de farina, cacau i llevat, i acabeu de batre, només fins que tot quedi integrat.


Us ha de quedar una massa més o menys així.


Repartiu la massa entre els paperets.


I enforneu, a 180 graus, en opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 20 minuts, o fins que els veieu cuits (és a dir, fins que, en tocar-los amb el dit, la massa retorni, i no quedi enfonsada).


Deixeu refredar damunt una reixa.


Un cop freds, els buideu i els farciu amb crema de cacau...




...i els torneu a tapar.


Fonem la xocolata de cobertura amb el microones, vigilant que no es cremi.


Tallem els mikados a trossets. Només aprofitarem la part enxocolatada.


I col·loqueu, els cagallons en un recipient o cassoleta una mica fonda.


Per acabar de construir els cupcakes, suqueu la superfície en la xocolata negra fosa.


I llavors en els cagallons, que, per efecte de la xocolata fosa, quedaran enganxats.


Abans que la xocolata es solidifiqui, claveu els trossets de mikado al cupcake (en realitat les aranyes tenen vuit potes, però com que quedaven massa plenes, en vam posar només sis).


Només queda pintar uns ulls ben originals en els lacasitos, amb el rotulador comestible, i enganxar-los al cupcakes amb una mica més de xocolata fosa.



Mireu qué concentrades estaven la Zewde i la Laia...


...i que xules que els van quedar l'exèrcit d'aranyotes que van elaborar!!! Amb múltiples models d'ullets!!!


Està clar que són unes artistes, i a més, guapíssimes!!!


Que vagi de gust!

12 comentaris:

  1. Que son guapissimes no hi ha dubtes i que els cupcakes estaran bonissims tampoc!

    ResponElimina
    Respostes
    1. De dues rebosteres tan guapes no podia sortir res dolent!!! Petons!

      Elimina
  2. Quin ritme portes!!! Cada vegada que entro al teu bloc tens una nova recepta!!!!
    A la Cristina li hagués agradat fer aquests cupcakes amb tu!!!! Petons,Mònica!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ja ho saps...un dia baixeu (ostres...vull dir pugeu...) a Girona i improvisem un taller!!! Petonarros!!!

      Elimina
  3. Que receta mas bonita tanto como estas dos preciosidades.Bsss

    ResponElimina
  4. Nada más lindo que compartir con los pequeños nuestras pequeñas pasiones..además les encanta verdad???? :)
    Estas pequeñas monstruosas arañas os quedaron genial..pero eso era de esperar sabiendo lo buena repostera que eres Monica!
    Feliz noche de brujas y muertos guapa!!!!! que disfrutéis mucho!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Igualment Juana!!! Espero que et provés força i que fos ben màgica i dolça!!! Petonarros!

      Elimina
  5. Doncs no són tan lletges les aranyes....la propera que em trobi, pensaré que és un cupcake..ha, ha...Us han quedat genials!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja dic jo que gràcies a la rebosteria-cuina veiem les coses diferent!!! Petonarros Anna, i bona castanyada!!!

      Elimina
  6. Aquests cupcakes han d'estar de pooooor! Jejeje I tens tota la raó les cuineres son més que guapes! Un petó bonica

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina