dijous, 16 d’octubre del 2014

PASTÍS D'ANIVERSARI DE CREMA DE CACAU I AVELLANES

Avui el fill petit del meu "jefe-company de desventures-amic" fa 2 anys! És un sol de peque i li agraden molt els autobusos i els animals, així que -tenint en compte que el tema dels autobusos m'ha semblat més rebuscat- he decidit preparar-li un petit pastís (a la seva mida), decorat amb un animal de la selva: un mico d'allò més graciós!!! La base és un pa de pessic d'avellana deliciós i amb una consistència perfecte per folrar, tot i no portar gens de mantega; el farcit de crema de cacau i avellanes (infal·lible en un pastís per nens); i per acabar, l'he recobert amb una buttercream també de crema de cacau i avellanes i trossets d'avellana caramel·litzada!!! En fi, un homenatge a l'avellana! Espero que li agradi!!!


INGREDIENTS
Per la base (amb aquestes mides en surten dues, de 18-20 cm de diàmetre aprox., per tant, si només en voleu una, dividiu per dos!!!)
6 ous
250 grams de sucre
250 grams de farina de blat amb llevat incorporat
50 grams de farina d'avellana crua

Pel farcit
Crema de cacau i avellanes
una mica d'aigua i una cullerada de crema de toffee

Per la cobertura -buttercream de crema de cacau i avellanes- (mesures per cobrir només una base)
150 grams de mantega
150 grams de sucre llustre
3 cullerades generoses de crema de cacau i avellanes (la que més agradi a casa vostra..nutella, nocilla...)
avellana picada tipus crocant
fondant i sprinkles per decorar

PREPARACIÓ
Amb el batedor elèctric batem el sucre i els ous fins que tripliquin el seu volum. La cosa estarà quan la massa quedi blanquinosa i en remenar-la les marques deixades per l'espàtula tardin uns segons a marxar.



Llavors hi afegim les farines tamisades, que incorporarem amb un batedor manual, amb moviments de baix a dalt.



Tot seguit, aboquem la massa als motlles, prèviament ruixats amb spray antiadherent.


Hem d'enfornar, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 30 minuts, o fins que, en punxar-lo pel centre, el punxó emprat surti ben net!!! Llavors traiem del forn, deixem refredar uns minuts, desemmotllem, i acabem de deixar refredar damunt una reixa.


Un cop ben fred, el capgirem, per tenir una superfície superior ben plana, i l'obrim per la meitat. Ja us he dit en els ingredients que jo vaig fer dues bases, però només en vaig fer servir una per fer el pastís...l'altre ens la vam menjar com a pa de pessic, només ensucrat un xic per sobre....deliciós!!! L'avantatge de fer-ne dues, que es poden couen a l'hora, és que pots triar la que t'ha quedat més alta i més maca!!!


Preparem un xarop per remullar el pa de pessic, i fer-lo encara més amorós, amb una mica d'aigua i una cullerada de crema de toffee. Quan arrenqui el bull, i la crema estigui ben dissolta, traiem del foc i deixem temperar.




Amb el líquid obtingut, un cop temperat, mullem bé les dues meitats del pa de pessic.


Llavors col·loquem el cul damunt la superfície en la que el vulguem servir, untem la part del mig amb crema de cacau, i tornem a tapar amb l'altra meitat. El secret perquè el pastís no es mogui, es posar-hi una mica de buttercream al cul. En aquest cas, he fet servir una base de pastís, que m'ha permès enganxar-hi, amb cola alimentària, el nom de l'infant, fet amb fondant.


Ara anem per la buttercream de crema de cacau i avellanes. En un bol posem el sucre llustre, la mantega i la crema de cacau, i bateu (primer a poc a poc i després a velocitat màxima) durant uns minuts (8 o 9), fins obtenir una crema homogènia, brillant i sedosa, d'un to torrat.


Recobrim el pastís amb aquesta buttercream, i hi enganxem als laterals l'avellana picada tipus crocant. Si voleu, per evitar que us molestin les engrunes, feu una primera capa primeta ("l'aguantamolles"), la poseu a refredar deu minuts a la nevera, i en feu una segona i definitiva al damunt.


Així és com queda abans de la decoració final!!!


Per acabar, decoreu amb els sprinkles de colors (que en aquest cas fan joc amb les lletres del nom del peque), i incorporeu la decoració amb fondant, amb 2D, que hàgiu escollit: avui un mico molt divertit!!!


I ja el teniu llest!!!


Oi que ha quedat vistós??? I de gust molt adequat al paladar infantil!!!




Espero que hagi tingut molt èxit, i que us atreviu a provar de preparar-lo!!! Que vagi de gust!

4 comentaris:

  1. Que precioso amiga, como te cunde guapa.Bsssss

    ResponElimina
  2. Que maco!! Segur que li encantarà!! T'ha quedat genial i fa una pinta deliciosa!! No en quedarà ni un trosset, segur!!

    Una abraçada bonica i bon cap de setmana!!

    ResponElimina
  3. T'ha quedat més que be Mònica, i la combinació xocolata-avellanes, perfecta!

    Petons!

    ResponElimina
  4. Homenatge a l'avellana!!! Ni que fossis de Reus, Mònica!!!
    t'ha quedat "moníssim", jo en tinc uns quants més de dos i m'encanta.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina