divendres, 17 d’octubre del 2014

"COQUETES" D'OLI LA MASROJANA

A casa ma mare, des de temps immemorials, mai no hi falten les "Tortas Inés Rosales"...Segur que les heu vist: embolicades una a una amb paper satinat, hipermegaprimes i torradetes!!! La veritat és que són molt bones i han acabat essent apreciades per grans i petits...Aquesta és la raó per la que, quan em van obsequiar, en la trobada blocaire a Benifallet del cap de setmana passat, amb una magnífica ampolla d'oli verge extra "La Masrojana", vaig decidir emprar-la per preparar-ne una versió lliure casolana. Han quedat boníssimes...tant, que no han arribat ni al final de la sessió de fotos!!! De segur que la boníssima qualitat de l'oli emprat hi ha tingut bona part de culpa!!! A veure què us semblen!!!



INGREDIENTS (per unes 16 coquetes)
300 grams de farina de força
1 culleradeta d'anis
50 grams de sucre moreno
1 culleradeta de sal
1 culleradeta d'anis en gra
1 sobre de llevat de flequer
25 grams d'anís (licor)
125 grams d'aigua
100 grams d'oli La Masrojana
més una clara d'ou i una mica més de sucre per empolsinar


Aquestes són les originals..font d'inspiració!!!
PREPARACIÓ
Posem tots els ingredients sòlids en el bol del batedor elèctric.


Afegim tots els ingredients líquids, inclosos l'oli i l'anís (licor)!!!



Amassem durant uns sis o vuit minuts, fins obtenir una massa treballable. És una massa molt lleugera, i, per tant, delicada de treballar.



En acabat, en feu boletes més o menys de la mida d'un tomàquet de sucar pa.



Estireu cada una de les boletes, amb l'ajuda d'un corró, damunt un paper de forn, que serà el mateix que emprareu per enfornar-les.


Han de quedar ben primetes.


Només queda pintar amb clara d'ou...

 
...i empolsinar amb sucre, en aquest cas, també moreno!


Enfornem a uns 210 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durants uns 10 minuts o fins que les veieu ben daurades. Un cop cuites, desenforneu, deixeu refredar uns minuts damunt una reixa...i a menjar!!!




Mireu amb quin gust les han atacat!!!




Quan hem acabat de fer les fotos...ja no en quedava ni una...és el preu que he hagut de pagar a tanta model guapa!!! Que vagi de gust!

6 comentaris:

  1. T'han sortit impressionants! i tan torradetes, nyam, nyam.... Em guardo la recepta per fer-ne a casa! una abraçada anna de retallsdecuina.cat

    ResponElimina
  2. Estas cocas están riquísimas, me encantan y te han quedado muy buenas.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  3. Que felices comiéndose estas tortitas que en casa como soy de Sevilal me encantan.Deliciosasss.Bs

    ResponElimina
  4. M'emporto la recepta per provar-la a casa, ens encanten!

    ResponElimina
  5. Ai no!! No ens ho pots fer això Mònica!! Per mi aquestes coquetes sempre han sigut una perdició, és impossible tenir-ne a casa i que no me les mengi totes en res!! Ara que sé la recepta no podré evitar fer-les a casa... i jo que em proposo fer dieta sempre... però no hi ha manera!!! hehehe ;)

    T'han quedat genials!!

    Un petonet guapa!

    ResponElimina
  6. Ostres, qui no coneix aquestes tortites Mònica!! A casa sempre han estat presents, desde que era un nen, així que ara que ens portes la versió casolana, cauran segur!! No m'estranya que les ataquessin d'aquesta manera a casa teva, jeje!

    Petons!

    ResponElimina