dilluns, 20 d’octubre del 2014

PASTÍS DE XOCOLATA I SALSA DE GERDS

El pastís de xocolata que avui us proposo, i que va ser les postres d'ahir, és tan ràpid de preparar com deliciós de menjar...Penseu que porta dos dels meus ingredients predilectes en rebosteria: xocolata -i a més, de gran qualitat (comprada a la Fira d'Agramunt)-, i gerds...que per mi són el contrapunt ideal a la dolçor de qualsevol pastís, i, a més, un guarniment insuperable!!! A veure què us sembla...


INGREDIENTS
Per la base
1 paquet de preparat de pa de pessic de xocolata Belbake
3 ous
200 ml de nata líquida

Pel farcit
Melmelada (en aquest cas de cireres)

Per la cobertura
150 grams de xocolata fondant
50 grams de xocolata amarga
un grapat de gerds
sprinkes perla

Per la salsa de gerds
Una capseta de gerds
3 o 4 cullerades de sucre llustre
un rajolí de marc de cava

Aquesta és el preparat per pa de pessic de xocolata que
vaig fer servir, i que trobo que dóna un resultat ideal!

PREPARACIÓ
Aboqueu el contingut del preparat en el bol del batedor elèctric.


Hi afegim els ous i la nata.


Batem a velocitat baixa un minut, perquè tots els ingredients s'integrin, i un parell o tres de minuts més, a velocitat alta, fins obtenir una massa densa però molt cremosa.


Aboquem en un motlle ruixat amb spray antiadherent. En aquest cas, un de estrella, dels que només es poden emprar un sol cop, que va permetre'm aconseguir una forma xulíssima!


Enfornem, a 160 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador) durant uns 35-40 minuts, o fins que, en punxar-lo pel mig, el palet surti ben net. Llavors desenfornem i deixem refredar.


Desemmotllem i capgirem el pastís, per així aconseguir una superfície ben plana.


El partim pel mig i el farcim de melmelada, en aquest cas, de cireres, que és la primera de fruits vermells que vaig trobar al rebost de casa. Tornem a tapar.


Ara anem per la cobertura de xocolata. En aquest cas la de Aynouse l'Artesà...deliciosa.


Vaig fondre, al bany maria, 150 grams de grams de xocolata fondant, i 75 grams d'amarga (85%).


Un cop ben desfeta, la repartim per damunt del pastís, per cobrir-lo.



Abans que la xocolata es prengui, repartim pel damunt els gerds, ben nets i ben escorreguts...



...i uns quants sprinkles perla!


Deixem a temperatura ambient fins al moment de servir.


Mentre el pastís agafa la consistència ideal, anem per la salsa de gerds. Jo la vaig servir freda, així que la vaig haver de fer força estona abans de dinar, per poder posar-la una estona a la nevera. El primer que haureu de fer és posar els gerds, ben nets i escorreguts, en un pot.


I afegiu el sucre llustre, i ho ben tritureu.


Llavors poseu aquesta barreja en un caçó, a foc lent, tot remenant, i la condimenteu amb un bon rajolí de marc de cava.


Deixeu que bulli una miqueta, per reduir el licor, i retireu del foc.


Deixeu refredar fins al moment de servir, primer a temperatura ambient i després a la nevera.


Només us queda servir unes bones porcions del pastís, amb una generosa cullerada d'aquesta gran salsa!!!


Que vagi de gust!

6 comentaris:

  1. Hauré de tastar aquest preparat de xocolata te una pinta genial!!

    ResponElimina
  2. Que delicia huuuuu esto es todo una fiesta.Besosss querida amiga.

    ResponElimina
  3. Una delícia, sens dubte Mònica! Per mi és d'aquells pastissos irresistibles, dels que no puc evitar agafar-ne més d'un tros i és que la xocolata i els fruits vermells, casen a la perfecció, m'encanta!

    Un petonet!

    ResponElimina
  4. Bona idea, això de tirar de preparats! No ho acostumo a fer però la veritat és que arregles unes postres ràpidament i ben bones que queden. Suposo que el truc imprescindible és "acabar-lo" amb tot el que hi afegeixes... deu quedar boníssim! També m'encanta el gust dels gerds i de la fruita vermella en general en contrapunt amb la xocolata!
    Marta

    ResponElimina
  5. Mare meva només per la cobertura de xocolata ja val la pena!
    Un pastís d'allò més bo, i tant!

    Petons!

    ResponElimina
  6. Quin escàndol de cobertura de xocolata !

    ResponElimina