dimarts, 21 d’octubre de 2014

PASTÍS FARCELL DE MELMELADA

Avui, recepta ràpida amb una de les meves masses predilecte: la pasta de full. Li he posat pastís farcell, perquè té la forma del típic farcell de roba en el que, tems ençà, es transportaven les coses amunt i avall. Si teniu ganes de sorprendre als de casa aquest vespre...no dubteu en preparar-lo...A més, admet mil combinacions pel que fa al farcit, o sigui que és adaptable a tots els gustos!!!


INGREDIENTS
1 placa de pasta de full rodona
8-10 cullerades generoses de melmelada (en aquest cas de maduixes)
1 ou batut per pintar
trossets d'avellana torrada
sucre moreno

PREPARACIÓ
Estirem la placa de pasta de full, que ha de ser rodona.


Repartim la melmelada pel centre, formant un cercle més petit que el de la massa.


Fem talls a la massa, al voltant del cercle de melmelada, tal i com us ensenyo en aquesta fotografia.


Pintem generosament, amb ou batut, la part de massa tallada.


Amb molt de compte, anem dipositant les tires de massa damunt la melmelada, cavalcant-les unes a les altres.


Pressionem amb els dits, el nus que el formarà al capdamunt, per tancar el farcell i evitar que la melmelada s'escampi.


Pintem altre cop generosament amb ou batut la superfície del pastís.


Empolsinem amb trossets d'avellana torrada (això és opcional, o podeu variar el fruit sec. Jo el mateix dia en vaig fer de diferents, amb diferents farcits i diferents empolsinats!!!)...


...i sucre moreno.


Enfornem, a 190 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 25 minuts, o fins que veieu que la massa és ben inflada i torradeta.


Desenforneu, deixeu refredar, i serviu!!! Ja veureu com el troben de bo i divertit!!!


Que vagi de gust!

8 comentaris:

  1. Si estan delicios com precios en voldrem un mos!

    ResponElimina
  2. mes rápid imposible i mes original i bo, hummmm

    ResponElimina
  3. Quina cosa més bona i més ben presentada!! Enhorabona!!!

    ResponElimina
  4. Que sencillo y un buenísimo resultado.Gracias cielo.

    ResponElimina
  5. És fantàstic el resultat d'una combinació tan bona, el cruixent de la pasta de full i la cremositat de la melmelada.
    Un petonàs

    ResponElimina
  6. Quina cosa més bona i més ràpida! Genial !

    ResponElimina
  7. Doncs serà ràpid, però queda moníssim amb aquesta forma tan rodoneta i el dibuix que fan les tires de pasta. I en un moment. Genial. Petons.

    ResponElimina
  8. Molt bona presentació! M'agrada aquesta versió, original i deliciós!
    Marta

    ResponElimina