dimecres, 22 d’octubre de 2014

BUNYOLS DE CARBASSA

L'altre dia vaig fer al forn una carbassa ben grossa, obtenint-ne un bon bol de puré...així que, aquesta setmana toquen dolços fets aquest aquest gran fruit, que esdevé famós sobretot en aquesta època de l'any!!! Ahir, va ser el torn dels bunyols. Es veu que són típics de València, i us ben asseguro que, a partir d'ara, també ho seran de casa meva...Són uns bunyols deliciosos, que van desaparèixer abans i tot d'acabar de refredar-se, així que, si els proveu de preparar, i voleu que arribin a taula, guardeu-los sota pany i forrellat!!! Ah! Per cert, amb aquesta recepta participo en el Repte de Tardor 2014 de Cocineros del Mundo a Google +, en l'apartat dolç!!!



INGREDIENTS (en surten entre 20 i 30 bunyols...depenent de com de grossos els feu)
250 grams de puré de carbassa
200 grams de farina de força
1 sobre de llevat de flequer
1 cullerada de sucre
1 culleradeta de canyella
1 culleradeta de pasta de llimona
50 grams d'aigua calenta
1 rovell d'ou
una tassa de sucre per arrebossar-los

PREPARACIÓ
Poseu el puré de carbassa en el bol del batedor (si el teniu a la nevera, traieu una estona abans perquè temperi).



Hi afegiu el sucre, el llevat i la canyella.


Tot seguit, la pasta de llimona, el rovell d'ou i l'aigua calenta.



Remeneu bé, amb l'accessori pala, fins que tot estigui ben integrat. Ha de quedar una massa ben fina.


Després afegiu la farina de força, i amasseu uns minuts, també amb l'accessori pala.


Es tracta d'obtenir una massa homogènia, més o menys d'aquest color, i que, encara que enganxa força, es desprèn bé de les parets si fem servir una espàtula.


Deixeu llevar, en un lloc calentó, tapada amb un drap, durant un parell d'hores. Veure que, passat el temps, la massa ha crescut, i és plena de bombolles.


Llavors es tracta de, amb l'ajuda de dues culleres, fer-ne boletes, i posar-les a fregir en oli de girasol ben calent.


S'han de coure bé per tots dos costats, fins que quedin ben rossos. Si en poseu pocs cada vegada, són més fàcils de girar i de controlar-ne la cocció.


Un cop ben daurats, deixeu escórrer un parell de minuts damunt un paper de cuina...i


...ràpidament cap a arrebossar-los en abundant sucre.


Podreu trobar-hi similituds amb els bunyols de vent, tan exteriorment com per la seva lleugera textura, però el seu sabor és molt diferent!!! Ja veureu quina delícia




Ja veureu com desapareixen a mesura que els aneu coent.... Que vagi de gust, i com us deia, espero que agradi la recepta en el Repte de Tardor 2014 de Cocineros del Mundo a Google +, en l'apartat de dolçaines!!!



13 comentaris:

  1. Quina bona pinta que tenen aquests bunyols! He vist per alguna banda que hi ha que els acompanya amb xocolata desfeta! Per la propera, tú posa els bunyols que jo posaré la xocolata desfeta!! Una abraçada retallsdecuina.cat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres...sucats en xocolata ja han de ser per perdre el món de vista! Petons!

      Elimina
  2. Increïbles i sorprenents ja que ningú espera bunyols a aquesta època de l'any :)

    ResponElimina
  3. Uaaau! aquesta foto del bunyol mossegat m'ha fet ensalivar! Tinc una carabassa al rebost i m'has donat una molt bona idea per usar-la. Petons.

    ResponElimina
  4. Aquí, a Alacant son típics, encara que nos els he fet mai.
    Aquesta recepta sembla molt fàcil! I fan una pinta......mmmmmmmmmm

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres Regina, doncs si els proves de fer segur que repeteixes perquè són una delícia!!! Petons!

      Elimina
  5. Envia'm uns quants bunyols....mmmmm....quina delícia!!! Els bunyols és un tema pendent per mi......no trobo mai el moment ideal per fer-los. Tinc por a fer-los i menjar-me'ls tots!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  6. Que buenos y para estas fechas es genial, en casa hace mucho que no los pongo.Bsssss guapa

    ResponElimina
  7. Que originals aquests bunyols, quin color tan bonic! Molta sort en el concurs!
    Marta

    ResponElimina