dijous, 23 d’octubre del 2014

COCA DE CARBASSA I NOU MOSCADA

Amb el puré de carbassa que em va sobrar de la recepta d'ahir (un bunyols altament recomanables), vaig decidir provar (amb algun petit canvi com la introducció de la nou moscada, que li dóna un gust mooolt peculiar) la coca que aquesta setmana ens proposava la Carme del fantàstic bloc "All i Julivert". Va ser tot un encert!!! Jo ja sabia que la Carme és una gran cuinera i pastissera, però és que aquesta coca n'és una prova irrefutable!!! A veure què us sembla!!!



INGREDIENTS
200 grams de puré de carbassa (obtingut de triturar la polpa de la carbassa, després de coure-la al forn).
3 ous
200 grams de sucre
200 grams de farina amb llevat incorporat
100 grams d’oli de gira-sol
1 culleradeta de nou moscada
una mica més de sucre per decorar

PREPARACIÓ
Batem els ous amb el sucre fins que augmentin de volum i blanquegin.



Hi afegim l’oli i batem, poc a poc, fins que quedi integrat.



Ja a mà, afegim el puré de carbassa, que integrarem amb moviments de baix a dalt.



És l'hora d'afegir-hi la farina, amb el llevat ja incorporat, i la nou moscada, prèviament tamisada.



Un cop obtinguda una mescla homogènia (no cal remenar massa la farina), aboquem la massa en un motlle ruixat d'spray antiadherent, i ensucrem generosament pel damunt.



Només queda enfornar, a 180 graus (opció rebosteria: dalt, baix i ventilador), durant una mitja hora, o fins que punxeu i el punxó surti ben net. Un cop cuita, desenforneu i deixeu refredar!!!


I tindreu una coca deliciosa, amb un punt de sabor picantet molt original per un dolç!!!



Que vagi de gust! I mil gràcies Carme per aquesta gran recepta!!!

7 comentaris:

  1. Pues que nos va a parecer Mónica, que ha de estar muy muy rica y que el toque de nuez moscada la debe hacer diferente. Ya me gustaría poder comer un trocito.
    Petons
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  2. aquesta coca de ben segur que está boniiiiiiiiisima

    ResponElimina
  3. Ja fa dies que veig moltes opcions per fer amb la carbassa i la de posar-ne en les coques i receptes dolces em crida força l'atenció, així que ho hauré de provar. Fa molt bona pinta Mònica, que bona!

    Un petonet guapa!

    ResponElimina
  4. He entrat per llegir la recepta dels bunyols de carbassa i em trobo aquesta sorpresa :) Gràcies per les teves paraules!!!
    Ja tinc la massa dels bunyols llevant, espero que em quedin tan bé com a tu.
    T'ha quedat una coca sensacional i el puntet de la nou moscada li va molt bé.
    Un petonàs

    ResponElimina
  5. Precisament tinc un pa de pessic de carbassa pendent de publicar! Aquest sembla molt bo, me l'apunto per la propera vegada!
    Marta

    ResponElimina
  6. M'encanta la recepta amb el puntet de nou moscada. Per la propera et recomano de posar-li canyella i gingebre també. Jo vaig fer la recepta que vaig trobar a Cuinant entre llibres, de bescuit de carbassa, i amb aquestes tres espècies queda genial.!! Una abraçada, guapa!!

    ResponElimina
  7. Molt bona aquesta coca! La meva preferida és amb les espėcies típiques del pie de carbassa americà, nou moscada, clau, gingebre i canyella, la faig quasi cada setmana, m'encanta com combinen les especies amb la carbassa o el moniato. Aquesta coca es veu boníssima, ben esponjosa, un petó!
    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina