diumenge, 23 de novembre de 2014

MOUSSE DE XOCOLATA AMB DAUS DE TARONJA DE VALÈNCIA

Unes delicioses postres de diumenge!!! Mousse de xocolata, amb un toc d'amaretto deliciós, acompanyada de daus de gelatina de taronja valenciana...cada cullerada és un petit plaer!! La idea l'he extret de la web Pepa Cooks, que en proposa diverses presentacions diferents!!! No deixeu d'animar-vos a preparar-lo, perquè, a més, no té cap complicació!!! 


INGREDIENTS
Per la mousse de xocolata
125 grams de xocolata negra (70%)
2 rovells d'ou
la pela d'una taronja ratllada
20 ml de licor amaretto
3 clares d'ou
un pessic de sal

Per la gelatina de taronja
el suc de 3 taronges
2 cullerades de sucre
1 sobre de gelatina en pols

Per decorar
una mica de pela de taronja per decorar

PREPARACIÓ
Comencem fent el suc de taronja. En aquest cas, d'unes fantàstiques taronges valencianes!!!


El posem en un caçó, a foc lent, amb un parell de cullerades de sucre.


Quan estigui ben dissolt, afegim un sobre de gelatina neutra en pols, i remenem.




Quan bullim, mantenim al foc una parell de minuts.


Després retirem del foc i aboquem en un motlle, prèviament ruixat amb spray antiadherent. Deixem refredar, primer a temperatura ambient, i després a la nevera, un parell d'hores, fins que esdevingui ben sòlida.


Tot seguit anem per la mousse. Fonem al bany maria la xocolata.


Un cop ben fosa afegim la pell de taronja ratllada i el licor, i remenem bé.





Després afegim els dos rovells d'ou, prèviament batuts fins que blanquegin, i tornem a remenar bé.


Deixem temperar una mica la xocolata, i llavors hi afegim les clares, mica en mica, que haurem prèviament muntat a punt de neu, amb un pessiguet de sal.


Sobretot ho heu de fer poc a poc, amb l'ajuda d'un batedor manual, i amb moviments embolcallants.




Un cop les clares ben integrades aboquem la barreja en bols petits, i reservem a la nevera fins al moment de servir.


Només queda preparar la decoració. Uns fils de pell de taronja, que escaldarem en aigua bullent durant un parell de minuts, i reservarem ben secs.




En el moment de servir, col·loquem uns dauets de gelatina damunt de cada mousse, i decorem amb una mica de la pela bullida.




I a punt per servir!!!



Ja veureu com em doneu la raó quan en feu la primera cullerada!


Que vagi de gust!

6 comentaris:

  1. Quina delícia! És la meva combinació preferida:xocolata i taronja! Una abraçada! Anna de retallsdecuina.cat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Han sigut unes bones i festives postres...a mi també m'encanta aquesta combinació!!! Petonarros!

      Elimina
  2. Aixxx Mònica, esperava les receptes amb taronja però quina una de més bona n'has fet!!!! M'encanta.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això de la gelatina de suc natural de taronja natural ha tingut molt èxit!!! Petonarros!!!

      Elimina
  3. Això s'haurà de provar! combina a la perfecció!!

    ResponElimina
  4. Apa quin ús més original que li has donat a aquestes taronges tan maques que t'han regalat!! la mousse sola ja era per llepar-se'n els dits, però combinat amb taronja passa a espectacular!! un petó!

    ResponElimina