Ja sabeu que l'angel food cake és un dels meus dolços preferits...en faria cada setmana...i el que més m'agrada és provar de fer-lo amb diferents gustos, colors i presentacions...El que us ensenyo avui va quedar deliciós, i d'un color morat clar molt bonic, aconseguit de manera natural amb la pasta de móres...I acompanyat de melmelada apte per diabètics (amb stevia), i gerds naturals...irresistible!!!
INGREDIENTS
12 clares d'ou (uns 330 ml de clara d'ou)
un pessic de sal
375 grams de sucre llustre
125 grams de farina de blat
2 cullerades de pasta de móres
melmelada de fruites del bosc i gerds naturals per decorar
PREPARACIÓ
12 clares d'ou (uns 330 ml de clara d'ou)
un pessic de sal
375 grams de sucre llustre
125 grams de farina de blat
2 cullerades de pasta de móres
melmelada de fruites del bosc i gerds naturals per decorar
PREPARACIÓ
Poseu en el bol del batedor les clares d'ou i la sal, i equipeu-lo amb l'accessori globus. Bateu a velocitat alta fins que es "muntin".
Baixeu a velocitat baixa i aneu afegint el sucre llustre (prèviament tamisat), a cullerades. Un parell de cullerades cada quinze segons aprox.
És el torn de la pasta de móres, que li donarà color i sabor...sigueu generosos, jo n'hi vaig posar un parell de cullerades.
Bateu a velocitat mitjana un parell de minuts per fer que la pasta de móres quedi ben repartida.
Llavors torneu a baixar la velocitat i afegiu la farina, també a cullerades, i prèviament tamisada. No afegiu una cullerada fins que l'anterior no hagi quedat integrada.
Un cop incorporada tota la farina, ja teniu la massa a punt.
Amb l'ajuda d'una espàtula passeu la massa al motlle, l'especial de fer angel food cakes, amb potetes, i enforneu, a 170 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant 45-50 minuts.
Un cop cuit, deixeu refredar cap per avall durant una hora com a mínim.
Quan ja estigui ben fred, desemmotlleu. Per fer-ho caldrà que passeu un ganivet per tot el voltant, perquè ja sabeu que és un pastís que "s'arrapa" a les parets del motlle!
Mireu quin interior morat més preciós!
Ara només cal que el serviu a trossos, glacejat amb melmelada de fruites del bosc (jo vaig fer servir aquesta, endolcida amb Stevia, que encanta a la meva filla mitjana), i acompanyat de gerds naturals!
Ja veureu com, els qui el tastin, repetiran!!!
Que vagi de gust!
Tinc un motlle per fer angel food cake per estrenar!!! Hauré de decidir-me per fer-ne un!!! Buscaré idees pel teu bloc....perquè si dius que és el teu preferit......
ResponEliminaPetons, Mònica!!
Olga
No tardis Olga que és un tipus de pastís diví!!! Petonarros!
EliminaFa dies que em barallo amb l'Angel food cake i no m'acaba de pujar prou. Provaré amb les mesures que tu fas a veure si ho aconsegueixo !!!
ResponEliminaPtnts
Dolça
Ostres...a mi em funciona sempre! Són les mesures del llibre de la Bea Roque, per mi, la bíblia dels Angel Food Cakes!!! Petons i a veure si et surt! Petons!
EliminaFa dies que em barallo amb l'Angel food cake i no m'acaba de pujar prou. Provaré amb les mesures que tu fas a veure si ho aconsegueixo !!!
ResponEliminaPtnts
Dolça
Que aspecto fabuloso!!
ResponEliminaDeve estar uma verdadeira delícia!
Beijinhos e uma boa semana! :)
http://cozinha100maneiras.blogspot.de/
Gràcies Isabel! Petons!
EliminaEncara no he testat aquest pastís, és un d'aquests que tinc pendent desde fa moltíssim temps... i això que tinc el motlle per fer-lo!
ResponEliminapetons
Doncs prova de fer-lo Aisha, i ja veuràs com te n'enamores!! Petons!
EliminaOhhh gracies Monica! Jo no puc fer i tu fas per les dues! El tinc pendent perque el primer em va sortir una mica com a xicle!
ResponEliminaSi pogués te n'enviava un tall...que una mica de dolç segur que l'agraeix el teu peroné i tot!!! Petons!
EliminaQuina pinta!! Realment ha d'estar deliciós amb aquesta textura i aquest gust de fruites del bosc tant bo, la foto del tall ja ho diu tot ;)
ResponEliminaUn petonet guapa!
Si que era bo amb el toc de les fruites del bosc...haig d'anar provant nous sabors!!! Petons!
EliminaJo encara no me posat amb aquest tipus de pastís, però t'ha sortit amb una pinta tan deliciosa que m'hauré de posar, o m'hauràs de passar un tupper....
ResponEliminaQuan vulguis Anna! Petons!
EliminaDoncs jo no n'he fet mai, què et sembla si el proper que facis m'avises i m'apunto a tastar-ho? Perquè si tots et surten la meitat de bons que aquest, em tens de convidat perpetu, jajaja!!
ResponEliminaPetons!
Estàs convidadíssim!!! Si véns per Girona te'n faig un! Petons!
Elimina