dimarts, 25 de novembre de 2014

COCA DE CARBASSA, CACAU I AMETLLES...LA COCA DE XOCOLATA DEFINITIVA

Si senyor! Avui, fent un invent amb el que corria per la nevera i el rebost, he trobat el que a partir d'ara anomenaré la coca de xocolata definitiva...Com n'està de bona, gustosa i esponjosa, i no us enganyo si us dic que l'he tingut feta en 35 minuts...el temps que preparava el sopar per la colla!!! O sigui que la podeu preparar, per qualsevol ocasió, en un tres i no res!!!



INGREDIENTS
250 grams de puré de carbassa
200 grams de sucre moreno
200 grams de farina
una culleradeta de llevat químic tipus Royal
una culleradeta de bicarbonat
un sobre de sucre de vainilla
2 cullerades generoses de cacau pur en pols
3 ous
50 grams d'oli de girasol
9 preses de xocolata negre amb ametlles senceres

PREPARACIÓ
Batem, amb la KA equipada amb l'accessori pala, el puré de carbassa i el sucre moreno fins obtenir una massa (força líquida), homogènia.


Afegim els ous i l'oli i continuem batent.



Llavors incorporem, amb l'ajuda d'un batedor manual, els ingredients sòlids (farina, cacau, llevat, bicarbonat i sucre de vainilla), prèviament tamisats.




Quan tenim una massa homogènia, l'aboquem en un motlle rodó (d'aprox. 24 cm de diàmetre), ruixat amb un spray antiadherent.


I pel damunt hi repartim la xocolata negra amb ametlles senceres (jo he fet servir aquesta del Bonpreu), prèviament tallada a trossets. Tant se val si són irregulars però han de ser ben petits.




Només us queda enfornar, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durants uns 25 minuts. Sabre si és cuita punxant-la amb un ganivet. Si surt net ja està llesta!


Un cop cuita, desenforneu i deixeu refredar, primer una mica dins el motlle i després damunt una reixa.


I mireu amb quina presència que us quedarà!!!


I l'interior és més que amorós!!!


Amb un sol tall segur que no en teniu prou!


Que vagi de gust!

20 comentaris:

  1. Hay que ver el partido que le sacamos a la calabaza, tanto en platos dulces como salados. Este pastel ha de estar muy rico.
    Petons.
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja dic jo que la carbassa és la reina de la tardor! Petons!

      Elimina
  2. Vaya pinta más apetitosa, seguro que está buenísima. Bss.

    ResponElimina
  3. No ens recuperem d'una delícia i ja ens presentes una altra!!! MMMmm.......
    Petons, Mònica!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que Olga...ja saps que això d'enfornar és començar i no parar! Petonarros!

      Elimina
  4. Respostes
    1. Té una textura, amb un punt humit, deliciós! Petons!

      Elimina
  5. Espectacular !!!, l'has fet én 35 minuts i segur que també la haureu menjat en un tres i no res.

    ResponElimina
  6. és que no pares amb els dolços, Mònica!! ha ha ha. Això és massa temptació!! I si a més és ràpida de fer, tot una troballa! Que bo, això de fer el pastís amb la carbassa. Jo només hi vaig fer unes galetes, i van quedar boníssimes. Potser que ho intenti, doncs! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marina...tinc pendent de fer-ne galetes...tinc una gran carbassa al rebost!!! Sóc una fanàtica d'aquest producte de la terra!!! Petonarros!

      Elimina
  7. M'encanta la carbassa en pastissos i si a més porta xocolate... millor!
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi també Aisha...és que la carbassa combina amb moltes coses!!!! M'encanta! Petons!

      Elimina
  8. ufff! el tall del pastís és brutal amb aquest color autèntic de xocolata i es veu molt esponjós!! me la guardo per provar-la!! ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. És bona, bona Anna..ja veuràs si la proves de fer! Petons!

      Elimina
  9. Estàs imparable Mònica!! m'agrada molt aquesta coca, i que porti la carabassa li deu donar una humitat boníssima, oi??? mmmm vull venir a berenar un dia a casa teva ;). Un petó!!

    ResponElimina
  10. Impressionant! Com sempre! I quina gana que fa venir!
    Petons

    ResponElimina