A unes fleques molt famoses de Girona, fan un pa que té un nom molt curiós...li diuen Pa de la Reina. És un pa fet amb orellons, panses i avellanes...a en Marc li encanta, i quan en comprem, normalment no arriba sencer a casa...Per això, aquesta setmana, vaig decidir fer-ne una versió casolana amb la panificadora...va quedar molt bo...i acompanyat d'una bona melmelada...va ser un gran berenar!!!
INGREDIENTS
500 grams de farina de força
1 culleradeta de sal
25 grams de llevat fresc de flequer
325 ml d'aigua tèbia
una tassa d'orellons
mitja tassa de panses
mitja tassa de nous pelades tallades a trossets
PREPARACIÓ
Posem la farina i la sal a la cubeta de la panificadora.
Hi afegim l'aigua tèbia, amb el llevat dissolt.
Tallem els orellons a trossets, i els barregem amb les panses i les nous tallades també petitones.
Ho afegim a la massa, un cop comenci a barrejar-se.
Jo he fet servir el programa de pa normal, que dura aproximadament unes tres hores.
Mireu com havia llevat abans de començar a coure's.
I una vegada cuit, i deixat refredar damunt una reixa...ja en podeu fer unes llesques delicioses!!!
Que vagi de gust!
Quina delícia Mònica! Segur que també combina molt bé amb xocolata!!
ResponEliminaOi tant!!! Amb xocolata o crema de cacau...una delícia! Petonarros!
EliminaM'agrada molt aquest farcit que li dóna un toc de pa dolç!! i acompanyat amb melmelada... doncs com tu dius, un berenar de luxe!! un petó!
ResponEliminaAixò de tenir una mare panarra, ha de tenir avantatges!!! Petonarros!
EliminaQue pan tan bueno!!! menuda merienda, me lo apunto.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Gràcies Montse! Una abraçada!
Elimina