dimecres, 31 de desembre del 2014

GOTETS DE POMA I GALETA CRUIXENT

Com a darrera recepta de l'any, us proposo unes postres tèbies, ideals, per exemple, per abans dels torrons la Nit de Cap d'Any o el dia d'Any Nou!!! Són mólt fàcils de preparar, i queden molt bones, i venen presentades en gotets, que és un dels meus formats preferits!!! En fi, molt bona nit, i com li deia aquest matí a un amic blocaire, que us vagi molt bé el primer dia de l'any, i tots els que el segueixin!!!! Jo amb una altre any com el que acaba, hipermegafeliç!!! Ostres...me n'oblidava... no puc deixar de fer menció que la meva ajudant fotògrafa, la Dinke, està practicant amb una aplicació fotogràfica de la tablet que li va cagar el tió, i que les xulíssimes fotos que encapçalen i tanquen la darrera recepta de l'any són d'ella!!!!


INGREDIENTS (per a 4-6 gotets...dependrà de la mida)
6-8 pomes (les meves eren petites i de la varietat fuji)
6 culleradetes de sucre
1 paquet de galetes cruixents i lleugeres
1 pot de crema fresca (si no en trobeu podeu fer servir iogurt grec)
4 o 5 preses de xocolata amb ametlles

PREPARACIÓ
Pelem i tallem les pomes a trossets o làmines petites.



Posem la poma al foc, amb el sucre, i remenem, remenem, remenem, fins que estigui ben tova i una mica caramel·litzada (primer perdrà tota l'aigua, i després heu d'esperar que s'evapori...).




Reservem fins al moment de servir. Per anar bé, s'ha d'emplatar tèbia, perquè en aquestes postres juguem amb les textures i els contrastos de temperatura (vaja...a l'estil dels professionals...! És conya!!!).


És l'hora de començar a preparar els gotets. Jo he fet servir unes galetes que a França en diuen "croquants", i que són tipus teula....molt cruixents i lleugeres, fetes amb farina d'ametlla i clara d'ou, però podeu fer servir les que més us agradin. Això sí, sobretot que siguin lleugeres i molt cruixents.



 En el fons del got col·loquem galeta trossejada.


Al damunt, una bona porció de poma quasi caramel·litzada.


Ara el torn de la crema fresca, que té una textura com el iogurt grec. Jo en trobo a França i al Carrefour...però si no en trobeu, podeu fer servir iogurt grec...!!!



Empolsinem per sobre la crema amb encenalls de xocolata negra amb avellanes.


I, per arrodonir, decorem amb una galeta ben cruixent!!! Oi que queden uns gotets xulíssims!!!


Doncs feliç Cap d'Any!!!


Que vagi de gust!

3 comentaris:

  1. Bonissim, com sempre.

    Només et desitjo dues coses Tot i Res: Tot el que et faci feliç i Res que et faci patir.
    Feliç Any Nou !!!

    ResponElimina
  2. Què bons aquests gotets, Mònica, i quina fotògrafa la Dinke! Ja em diràs quina aplicació és. Una abraçada i molt feliç 2015.

    ResponElimina
  3. Ostres sembla que ens hàgim posat d'acord en fer un postre de pomes Mònica! El provare, té una pinta genial, però substituiré la crema pel iogurt com tu has dit. Gràcies per la recepta :)

    ResponElimina