diumenge, 7 de desembre del 2014

PIZZES CATALANES

El dissabte, després d'arribar del mercat de Vic, ens venia de gust menjar pizza, però la veritat és que estem una mica farts d'anar provant pizzeries a domicili, que no ens acaben de fer el pes...així que vam decidir que les faríem a casa...des del principis...vull dir base i tot. La cosa es va allargar i vam acabar sopant tocades les onze de la nit, però l'espera va pagar moooolt la pena, perquè van resultar d'allò més gustoses i suculentes!!! Ja veig que, a partir d'ara, hauré de tenir sempre massa a punt poder satisfer els desitjos "pizzeris" que, de tant en tant, tenen els de casa!!!



INGREDIENTS (Per a unes 8-10 pizzes individuals)
Per la base
1000 grams de farina
650 ml d'aigua tèbia
25 grams de llevat fresc de forner
3 culleradetes de sal
un bon rajolí d'oli d'oliva

Pel farcit
Melmelada de pebrot
Formatge manxego a talls
Escalivada
Anxoves
Formatge ratllat tipus parmesà

PREPARACIÓ
En el bol de la KA posem tots els ingredients per fer la base, i amassem, amb l'accessori ganxo durant uns 8-10 minuts.


Quan tinguem una massa elàstica, que es desenganxi de les parets, i que no sigui gaire enganxosa, estarà llesta.


Llavors en fem una bola i la passem a un bol untat d'oli. Taparem la massa amb un drap, i la deixarem llevar fins que, com a mínim, dobli el volum. En un ambient càlid, el temps de llevat és entre 1:30 hores i 2 hores.




Un cop la massa llevada, l'aboquem damunt una superfície enfarinada, i la treballem una mica per treure l'aire. Dividim en trossos i, amb l'ajuda d'un corró, i sempre damunt una superfície ben enfarinada, aplanem per donar la forma desitjada, que en el meu cas va ser allargada.




Disposem les pizzes damunt safates de forn folrades, i deixem fer una segona llevada curteta, d'uns 20-30 minuts.


I comencem a farcir. Primer hi disposem al damunt les làmines de formatge tipus manxego.


Tot seguit les untem amb la melmelada de pebrot. Aquesta que jo vaig fer servir, i que venia en la caixa del degustabox d'aques mes, és prou bona!



Ara és l'hora de repartir-hi pel damunt l'escalivada, tallada a trossets...



...i les anxoves...si són de l'Escala (que no era el cas), molt millor!



I ja només queda empolsinar generosament amb formatge ratllat tipus parmesà!



Al forn, a uns 180-190 graus, en opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 15-18 minuts, i ja les teniu a punt. Desenfornar, deixar refredar una mica i servir!!! Ja veureu que els elogis arribaran "ipso facto"!!!



Que vagi de gust!

4 comentaris:

  1. Unes pizzes-coca, per llepar-se els dits.

    ResponElimina
  2. Que aspecto fantástico!
    Ficaram lindas, devem estar uma delícia!
    Beijinhos e boa semana!:)
    http://cozinha100maneiras.blogspot.de/

    ResponElimina
  3. Que pinta tan rica, seguro que están deliciosas. Petons.

    ResponElimina
  4. Provaré aquesta massa, a mi tampoc m'agrada comprar-la preparada, i segur que és molt més sana i bona, merci!
    Anna

    ResponElimina