El dissabte, després d'arribar del mercat de Vic, ens venia de gust menjar pizza, però la veritat és que estem una mica farts d'anar provant pizzeries a domicili, que no ens acaben de fer el pes...així que vam decidir que les faríem a casa...des del principis...vull dir base i tot. La cosa es va allargar i vam acabar sopant tocades les onze de la nit, però l'espera va pagar moooolt la pena, perquè van resultar d'allò més gustoses i suculentes!!! Ja veig que, a partir d'ara, hauré de tenir sempre massa a punt poder satisfer els desitjos "pizzeris" que, de tant en tant, tenen els de casa!!!
INGREDIENTS (Per a unes 8-10 pizzes individuals)
Per la base
1000 grams de farina
650 ml d'aigua tèbia
25 grams de llevat fresc de forner
3 culleradetes de sal
un bon rajolí d'oli d'oliva
Pel farcit
Melmelada de pebrot
Formatge manxego a talls
Escalivada
Anxoves
Formatge ratllat tipus parmesà
PREPARACIÓ
En el bol de la KA posem tots els ingredients per fer la base, i amassem, amb l'accessori ganxo durant uns 8-10 minuts.
Quan tinguem una massa elàstica, que es desenganxi de les parets, i que no sigui gaire enganxosa, estarà llesta.
Llavors en fem una bola i la passem a un bol untat d'oli. Taparem la massa amb un drap, i la deixarem llevar fins que, com a mínim, dobli el volum. En un ambient càlid, el temps de llevat és entre 1:30 hores i 2 hores.
Un cop la massa llevada, l'aboquem damunt una superfície enfarinada, i la treballem una mica per treure l'aire. Dividim en trossos i, amb l'ajuda d'un corró, i sempre damunt una superfície ben enfarinada, aplanem per donar la forma desitjada, que en el meu cas va ser allargada.
Disposem les pizzes damunt safates de forn folrades, i deixem fer una segona llevada curteta, d'uns 20-30 minuts.
I comencem a farcir. Primer hi disposem al damunt les làmines de formatge tipus manxego.
Tot seguit les untem amb la melmelada de pebrot. Aquesta que jo vaig fer servir, i que venia en la caixa del degustabox d'aques mes, és prou bona!
Ara és l'hora de repartir-hi pel damunt l'escalivada, tallada a trossets...
...i les anxoves...si són de l'Escala (que no era el cas), molt millor!
I ja només queda empolsinar generosament amb formatge ratllat tipus parmesà!
Al forn, a uns 180-190 graus, en opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 15-18 minuts, i ja les teniu a punt. Desenfornar, deixar refredar una mica i servir!!! Ja veureu que els elogis arribaran "ipso facto"!!!
Que vagi de gust!
Unes pizzes-coca, per llepar-se els dits.
ResponEliminaQue aspecto fantástico!
ResponEliminaFicaram lindas, devem estar uma delícia!
Beijinhos e boa semana!:)
http://cozinha100maneiras.blogspot.de/
Que pinta tan rica, seguro que están deliciosas. Petons.
ResponEliminaProvaré aquesta massa, a mi tampoc m'agrada comprar-la preparada, i segur que és molt més sana i bona, merci!
ResponEliminaAnna