dimecres, 3 de desembre de 2014

ROSQUILLETES DE XOCOLATA O MOLTS RODOLFS....ELS RENS DEL NAS VERMELL!

Rudolph en anglès o Rodolf en català és el nom d'un dels nou rens que estiren el trineu del Pare Noel, i el més conegut de tots ells perquè té un particular nas vermell!!! La llegenda diu que hi havia un jove ren, discriminat per la seva manada, perquè tenia un curiós nas vermell, que a més feia llum perquè era una mena de llanterna que li havia col·locat una fada. El ren, que es deia Rodolf, no vivia gaire feliç fins que, un dia de Nadal, en el que hi havia una fortíssima tempesta que feia que els vuit rens del Pare Noel no poguessin emprendre el viatge per a repartir els regals als nens de tot el món, va conèixer al Pare Noel, que el va posar al front del seu trineu per tal que, amb el seu nas llanterna, guiés als altres rens en el difícil viatge...I així ho va fer, fent possible que el Pare Noel arribés a tot arreu aquella Nit de Nadal!!! per això, en Rodolf, és un heroi! A la Tisge, la meva filla petita, li han explicat la història a l'assignatura anglès, i hem dibuixat i cantat amb en Rodolf...així que, aquestes rosquilletes, que vaig veure navegant per pàgines americanes,  són un petit homenatge a ella!!! Oi que fan gràcia???



INGREDIENTS (per uns 40 rens)
Per les rosquilletes
2/3 de tassa de cacau en pols
1 i 3/4 tasses de farina
1 tassa de sucre moreno
1 culleradeta de llevat químic tipus Royal
1 culleradeta de bicarbonat
un pessic de sal
2 ous
1 i 1/4 tasses de llet
2 culleradetes de vainilla bourbon en pasta
2 culleradetes de vinagre de poma
1/3 de tassa d'oli de girasol

Per la glaça
1 clara d'ou pasteuritzada
200 grams de sucre llustre
unes gotes de vinagre de poma

Per decorar
M&M vermells
galetes salades petitones tipus pretzel

PREPARACIÓ
En un bol barregem totes els ingredients secs (farina, sucre, cacau, llevat, bicarbonat i sal), i reservem.


En un altre bol, batem els ous, la llet, el vinagre i  la vainilla.



Un cop tot ben batut, i sense deixar de batre, afegim l'oli a poc a poc.


Després incorporem la barreja líquida als ingredients sòlids, tot remenant.


Cal remenar el just perquè tots els ingredients quedin integrats, formant una massa homogènia, de color de xocolata, ni massa líquida ni massa espessa.



Un cop llesta, escalfem la rosquillera, i la untem amb una mica d'oli de girasol.


Omplim els forats amb la massa i coem uns 5 minuts.


Quan acabin de coure's han de presentar més o menys aquest aspecte.


Traiem de la rosquillera i deixem refredar una mica. Es igual que el forat no hagi quedat perfectament fet, és més, millor així, perquè el taparem amb un M&M.


Comencem amb la decoració, col.locant les banyes als rens, tot clavant un trosset de galeta salada, tipus pretzel, a cada costat de rosquilleta.




Després preparem una mica de glaça, batem una clara d'ou pasteuritzada (de les que venen embotellades), els 200 grams de sucre llustre i les gotes de vinagre, fins obtenir una barreja densa (glaça d'escriptura), que col·locarem dins una mànega de plàstic, amb boca rodona petita (del número 3).



Posem una mica de glaça al forat, i hi clavem l'M&M.


I amb la mateixa glaça fem dos ullets.


I ja tenim un graciós Rodolf de nas vermell enllestit!!!




I aquí us deixo la canó d'en Rodolf...per si la voleu cantar amb la canalla!!!



8 comentaris:

  1. Moníssims Mònica. Llàstima que ja no tinc canalla... i tampoc rosquillera.

    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  2. Moníssims Mònica. Llàstima que ja no tinc canalla... i tampoc rosquillera.

    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  3. Queden genial Mònica! Un detall perfecte pels petits de la casa, divertides de fer i boníssimes!!

    Un petonet guapa!

    ResponElimina
  4. Queden unes rosquilletes molt originals i divertides, a més de nadalenques clar!! m'encanten, un petó!

    ResponElimina
  5. Quina monada! M'ho apunto perque queda genial!
    petons

    ResponElimina
  6. Mònica....quan els veurà la Cristina ja veuràs!!!! Són preciosos i molt graciosos!!!! Segur que els vol fer per l'esmorzar solidari de l'Institut!!!!
    Petons!!!!
    Olga

    ResponElimina
  7. ¡Que chulos! Seguro que están buenísimos. Bss

    ResponElimina
  8. Què originals Mònica! I molt graciosos, a més que segur que estan boníssims! Uns Rodolf d'allò més apetitosos!

    Petons!

    ResponElimina