La carbassa està essent un dels principals ingredients de la meva cuina aquesta tardor...en format dolç o salat, he provat un munt de cremes, pastissets, pans de pessic i coques. La d'avui, feta prenent com a base la recepta de la Montse de La cuina de la Mussola -a qui vaig tenir el gran plaer de conèixer a la primera trobada blocaire a la que vaig assistir, a Benifallet, i de la que m'he fet fan perquè és una gran cuinera-, té com a característica una cobertura cruixent irresistible, aconseguida gràcies a les perles de sucre...que són un gran invent. Si les poseu damunt coques, magdalenes o muffins, són una crosta dolça que res té a envejar al famós "crumble"...En fi, que si en trobeu en alguna expedició gastronòmica, no deixeu de comprar-ne!!!
INGREDIENTS
300 grams de puré de carbassa (obtingut de triturar la polpa de la carbassa, després de coure-la al forn).
3 ous
150 grams de sucre
150 grams de farina de blat
50 grams de farina d'ametlla
Aboquem dins un motlle rodó de 24 cm de diàmetre aprox, ruixat d'spray antiadherent...
...i ben empolsinem amb perles de sucre!!!
Ara només queda deixar refredar una mica....i a menjar!!!
Ja veureu quina coca cruixent més deliciosa!!!
1 sobre de llevat
1 culleradeta de canyella
1 sobre de llevat químic tipus Royal
100 grams de mantega
un bon grapat de perles de sucre
PREPARACIÓ
Batem els ous amb el sucre fins que augmentin de volum i blanquegin.
PREPARACIÓ
Batem els ous amb el sucre fins que augmentin de volum i blanquegin.
En un altre bol barregem la farina de blat, la farina d'ametlla, la sal, la canyella i el llevat, i ho tamisem.
Incorporem els ingredients secs dins els líquids, a poc a poc, i amb l'ajuda d'un batedor manual, fent moviments de baix a dalt.
Finalment, incorporem a la massa, també poc a poc i amb els mateixos moviments, el puré de carbassa, prèviament barrejat amb la mantega, a temperatura ambient.
Aboquem dins un motlle rodó de 24 cm de diàmetre aprox, ruixat d'spray antiadherent...
...i ben empolsinem amb perles de sucre!!!
Aquestes són les que faig servir jo, que són fantàstiques!!! |
Enfornem, a 180 graus, en opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant 30 minuts. Per saber que està cuita, la punxeu. L'estri ha de sortir net.
Ara només queda deixar refredar una mica....i a menjar!!!
Ja veureu quina coca cruixent més deliciosa!!!
Que vagi de gust!
Amb aquesta cobertura de sucre segur que està deliciosa aqusta coca! Un petó Mònica!
ResponEliminaLes receptes que m'agraden
Queda espectacuclar amb aquestes perles de sucre!!
ResponElimina