dijous, 15 de gener del 2015

COCA DE LA MARINA EN VERSIÓ PERA

Aquesta setmana la Marina del hipermegafantàstic "Tapa't de tapes" va publicar un pastís de poma que em va robar el cor...amb la poma filetejada, aquí i allà, sorgint del mig de l'esponjosa massa com si de finestretes tancades es tractés...Així que, en arribar a casa, vaig posar a versionar-lo, però amb pera en comptes de amb poma, i amb algún petitíssim canvi en els ingredients (per aquella costum, que cada vegada tinc més arrelada, de no seguir mai al peu de la lletra les receptes). El resultat: esplèndid...avui en Marc en buscava el darrer tall, que havia amagat al costat del microones, i li he hagut de donar la desagradable notícia -per ell-, que me l'acabava de cruspir...A veure què us sembla!


INGREDIENTS
3 ous
150 grams de sucre
130 grams de mantega (que traurem una bona estona abans de la nevera)
200 grams de farina
1 culleradeta de llevat químic tipus Royal
1 pessic de sal
1 xupito de conyac
1 xupito de llet

PREPARACIÓ
Primer de tot batem batem les clares, amb un pessic de sal, a punt de neu, i reservem.



Després batem els rovells, amb el sucre, fins que la barreja blanquegi.



Hi afegim la mantega, amb textura pomada, i remenem bé fins que estigui integrada (jo ho fet amb l'accessori pala de la KA).


Hi afegim el xupito de conyac i continuem remenant.


Hi finalment hi afegim la farina -prèviament barrejada amb el llevat i millor tamisada-, a tongades, intercalades amb rajolinets de llet.



Ens ha de quedar una massa més aviat densa, que s'amorosirà, ràpidament, quan hi incorporem, a mà, i amb movimetns de baix a dalt, molt delicadament i a poc a poc, les clares d'ou a punt de neu.





Un cop la massa, molt més lleugera, sigui homogènia, l'aboquem a un motlle rodó (en aquest cas de 24 cm), i aplanem una mica la superfície amb l'espàtula.


Ara és l'hora de les peres...Oi que eren llustroses aquestes?


Les pelem, les tallem pel mig, i els hi traiem el cor.


Llavors les filetegem sense arribar fer el tall del tot, és a dir, aconseguint es mantingui cada meitat d'una peça.


Enfonsem les meitats filetejades a la massa, repartides aquí i allà...i enfornem, a 170 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 40-45 minuts.


Quan la veieu daurada, i, en punxar-la, l'estri surti net, ja la teniu llesta!


Deixeu refredar una mica, desemmotlleu, i a menjar!!!





Ja veureu que abans que, en un tres i no res, no en quedarà ni un trosset!


Que vagi de gust!

11 comentaris:

  1. Que delicia con estas peras que buen gusto tiene que darle.Bsss cielo.

    ResponElimina
  2. Ha de estar buena tanto con manzanas como con peras, y puestos a no seguir al pie de la letra la receta yo cambiaré el licor por anís.
    Petons
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també sóc d'anar variant ingredients Blanca...és la millor manera de descobrir nous gustos i textures!!! Petons!

      Elimina
  3. No acostumo a fer postres amb pera... tinc que provar-lor :)
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. És una fruita una mica oblidada en rebosteria...però trobo que se li pot treure molt de partit! Petons!

      Elimina
  4. Vaig veure la coca de la Marina, i aquesta versió teva amb pera ha de ser bonísssima també! T'ha quedat perfecta! Petons

    ResponElimina
  5. Doncs deu estar boníssim, i amb el teu toc personal millor ;)
    Anna

    ResponElimina
  6. Molt contenta de la teva versió, Mònica!! Un petonàs!!

    ResponElimina