Aquestes festes he tingut el bloc i les meves lectures culinàries de totes les vostres pàgines un xic abandonades. La preparació dels àpats festius i demés tradicions, i les vacances, han ocupat el meu temps. Ha sigut un temps genial de desconnexió i relax amb la família fantàstic...Però ara, començat el segon trimestres, tornem a la normalitat, a la meva cuina i a les meves proves i propostes rebosteres. La primera que us vull ensenyar, aquesta versió lliure de l'apfelstrudel, que m'ha quedat amb forma de pizza calzone, el típic pastís de poma austríac...que ha quedat molt i molt bo!!! A veure què us sembla!
INGREDIENTS
Una placa de pasta de full (millor quadradra perquè si no, us passarà com a mi, que serà un apfelstrudel amb forma de pizza calzone)
3 pomes grosses
un bon raig de llimona
un bon raig de rom
3 o 4 cullerades de sucre moreno
1 culleradeta de canyella
un grapat de nous picades
un grapat de panses (que prèviament haurem remullat en rom)
ou per pintar
una mica més de sucre moreno per arrebossar
PREPARACIÓ
Comencem pelant les pomes i tallant-les a trossets petits.
Hi afegim el sucre moreno, el rom i la canyella, i remenem bé.
Ho posem a foc lent, fins que la poma estigui ben tova.
Estirem la placa de pasta de full.
Hi posem la poma, escorreguda, en una meitat.
Per sobre, hi repartim les panses, que abans haurem posat una estona en remull amb rom...
...i les nous trossejades.
Tapem el farcit amb l'altra meitat de massa, i tanquem cargolant el marge, com si d'una cresta gegant es tractés.
Pintem amb ou i empolsinem amb sucre moreno.
Només queda enfornar, a 200 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 20 minuts aproximadament.
I ja tindreu unes grans postres a punt de servir...i si encara està el farcit tebi molt millor!
Que vagi de gust!
Amb aquests ingredients ha d'estar boníssim!!!
ResponEliminapetons
Muy buena y templada genial y deliciosa amiga.Besosss y gracias cielo.
ResponEliminaUhmmm! Debe estar buenísimo!!! Petons
ResponEliminaDoncs....t'ha quedat molt bé amb la forma de calzone!!!
ResponEliminaI...les vacances.....molt,molt, molt merescudes!!!!
Petonets i....bona setmana, Mònica!!!
Olga
Quina pinta, això ha d'estar de vici!!
ResponEliminaMolt original aquesta versió i a mes bonissima.
ResponEliminaBona setmana,
Costa tornar a la normalitat oi? jo també estic intentant posar-me al dia... en fi, que les postres amb poma a mi m'encanten, i aquest apfelstrudel amb versió lliure em sembla genial i deliciós, qui en tingués ara un trosset ;). Un petó!!
ResponEliminaVersió teva, particular, però boníssima.
ResponEliminaJo normalment faig la versió austriaca, amb el Strudel Dough enlloc de pasta de full, però m'apunto l'idea per si algun dia vais justa de temps....
PTNTS
Dolça
Aquesta versió teva de l'Apfelstrudel ha de ser boníssima, i la pasta de full també queda molt bé amb aquest pastís! I és més nostrat jeje
ResponEliminaPetons