dilluns, 12 de gener de 2015

PASTISSETS DE XOCOLATA I AMETLLA

Ahir vaig fer uns pastissets, de xocolata i ametlla, que són un gran descobriment. Tot va començar quan vaig comprar uns bricks de nata d'ametlla a la botiga d'aliments ecològics de prop de casa, i vaig decidir emprar-la en una recepta dolça immediatament intentant potenciar el sabor d'aquest fruit sec que tan agrada a casa! Ametlla i xocolata em va semblar una combinació ideal, i així va ser... D'aquests pastissets no en pots menjar només un!!!!


INGREDIENTS (per uns 6 pastissets mida magdalena grosseta)
65 grams de mantega
75 grams de sucre moreno
1 ou
40 grams de praliné d'ametlles
1 culleradeta de pasta de vainilla bourbon
150 ml de nata d'ametlla
25 grams de cacau
150 grams de farina de blat
8 grams de llevat químic tipus Royal
un pessic de sal
sucre llustre per decorar
gelat o nata per acompanyar

PREPARACIÓ
Primer, amb la KA equipada amb l'accessori pala, barregeu bé la mantega (a temperatura ambient), i el sucre moreno, fins obtenir una massa cremosa.



Afegim l'ou i continuem barrejant fins que quedi integrat.


Després és el torn del praliné, d'ametlla...que és una perdició quan el tens a la nevera...


...i la vainilla en pasta, i continuem barrejant.


Tot seguit, incorporem la resta d'ingredients sòlids (la farina, el cacau, la sal i el llevat), prèviament barrejats i tamisats. Ho farem en dues tongades, intercalant la seva incorporació amb la nata d'ametlla, i mentre batem amb un batedor manual.




Un cop tot ben integrat, repartim la massa obtinguda entre els motlles...en aquest cas, uns moníssims, com de minipanettone, que vaig comprar a la darrera Fira de rebosteria Bcna&Cake.




I enfornem, a 180 graus, en opció rebosteria (baix, dalt i ventilador), durant uns 20-25 minuts. Sabreu que estan cuits quan hagin doblat el seu volum, i en tocar-ne la superfície amb el tou del dit, no s'enfonsi.


Deixeu refredar sobre una reixa...


...i abans de servir...ensucreu generosament amb sucre llustre.


Acompanyats de nata o gelat...són una perdició!!!



Que vagi de gust!

8 comentaris:

  1. Ohh han d'estar delicioses! i si la nata és d'ametlla i eco molt millor. Els motlles de mini panettones són moníssims!! un petó!

    ResponElimina
  2. Debe estar buenísimo, la almendra enriquece mucho los postres. Me quedaré con las ganas, que le vamos a hacer!!
    Un abrazo
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  3. Uf com deuen estar!! Gràcies per la recepta Mònica :)
    Anna

    ResponElimina
  4. Quina cosa més bona Mònica!!!!! I amb la nata... la darrera foto és d'enveja i gola total!!!
    Petons bonica!

    ResponElimina
  5. Hola Monica!! Por fin llego a tu cocina!! Me encanta la receta tiene que estar riquima!! Voy a ponerme a buscar esa nata tan rica ya!! Jejee
    Un beso enorme!! Elisa D.

    ResponElimina
  6. Uauuu si ja la combinació xocolata i ametlla és espectacular, acompanyats de gelat ha de ser boníssssim!
    M'ho apunto! Petons

    ResponElimina
  7. Que bo, mare meva!! Ara feia dies que estava una mica desconnectada, però quan l'altre dia vaig veure la foto d'aquesta recepta a instagram i avui ja he tornat a la normalitat amb el blog, he tingut de venir a veure-la, perquè pintava genial i ara veig que ha d'estar brutal!! Quina pintassa!!

    Un petonet guapa!!

    ResponElimina