diumenge, 1 de febrer de 2015

CUPCAKES DE PEBROT VERMELL

Els reis, a casa la meva fiola, em van portar un llibre de receptes de cupcakes xulíssim, on a més d'un munt de receptes dolces, n'hi ha un bon número de salades d'allò més originals. Es diu "Cupcakes 50 recetas fáciles", i el tindreu ràpidament localitzat a les llibreries perquè té la forma d'un cupcake gegant rosa xiclet. En fi...que aquesta setmana, una tarda, després de llegir-lo atentament, vaig decidir començar a posar en pràctica les receptes, i l'escollida en primer lloc va ser una de cupcakes de pebrot que em va semblar genial sobre el paper...i que va resultar, a la pràctica, deliciosa!!! Si teniu convidats, i els serviu això d'aperitiu...els deixareu: primer amb la boca ben oberta...i tot seguit, amb el gust ben sorprès i la panxa ben reconfortada!


INGREDIENTS (per uns 18 cupcakes mitjant)
Per la base
4 ous
40 ml oli de girasol
140 grams de puré de pebrot escalivat
270 grams de farina
20 grams de formatge parmesà ratllat
20 grams de llevat químic tipus Royal
sal i pebre

Pel frosting
200 grams de formatge crema tipus Philadelphia
2 culleradetes de puré de pebrot escalivat
un polsim de pebre vermell fumat
una mica de pebrot vermell natural per decorar

PREPARACIÓ
Primer de tot, batem els ous, amb un pessic de sal i un de pebre, amb la KA equipada amb l'accessori globus i a velocitat màxima, fins que tripliquin el seu volum.



Llavors, sense deixar de batre, encara que a velocitat més baixa, afegim l'oli molt a poc a poc, amb el sistema rajolí.


Ara toca el torn del puré de pebrot escalivat, que jo vaig fer triturant les tires d'un pot de conserva que tenia al rebost.



Incorporem el puré a culleradetes, i també sense deixar de batre a velocitat mitjana.


Ha de quedar més o menys així.


Llavors, a mà, amb l'ajuda d'un batedor manual, hi afegiu la farina, el formatge i el llevat, prèviament tamisats.



Bateu el just per integrar els ingredients, sempre molt a poc a poc i amb moviment de baix a dalt.


Ja teniu la massa de les bases a punt!


Repartiu els paperets en els forats de la safata de forn de cupcakes.


I ompliu cada un, amb la massa preparada, fins als 3/4 de capacitat aproximadament.


Enforneu, a 170-180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant aproximadament 15 minuts, o fins que els veieu daurats i, en tocar-lo, la massa retorni (no quedi enfonsada).


Un cop cuits, els deixeu refredar, completament, damunt una reixa.


Mentre es refreden...preparem el frosting. En un bol disposem el formatge crema tipus Philadelphia, 2 culleradetes de puré de pebrot i un pessic de pebre vermell fumat (aquest que faig servir jo és d'allò més bó però també picantíssim...o sigui que vigileu!!!).



Barregeu bé fins obtenir una crema homogènia d'un to vermellós pàl·lid.


Posem aquesta crema de formatge dins una mànega pastissera, amb una boca arrissada, i ferm un barret damunt de cada cupcake.


Només queda decorar cada cupcake amb un trosset de pebrot vermell natural...i a menjar!!!



Són molt esponjosos i saborosos....ja veureu qué originals!


Que vagi de gust!

7 comentaris:

  1. Ohh m'agrada la idea dels cupcakes salats!! i de pebrot... mmm, quina delícia no? com tu dius, els serveixes a l'aperitiu i quedes com una senyora!! un petonàs!

    ResponElimina
  2. Molt originals! Segur que et quedes amb els comensals... Molt vistosos i gustosos, segur!
    Marta

    ResponElimina
  3. Oooh, què bons! Aquesta massa amb pebrots escalivats ha d'estar deliciosa, i amb la crema encara més! M'encanta la idea dels cames salats, és molt original i sorprenent. Petonets.

    ResponElimina
  4. Fantàstics!!!! Ja m'imagino mirant una bona peli i picotejant cupcakes de pebrot!! ummmmmm

    Una abraçada guapa i aquests cupcakes van a la llista de pendents!

    ResponElimina
  5. Qué bons! Me'n minjaria un per esmorzar! Els salats són els que m'agraden!
    Gràcies per compartir!

    ResponElimina
  6. Oh que bo!! No n'he fet mai de cupcakes salats i aquests deuen estar boníssims amb el formatge philadelphia, una altra cosa pendent!
    Anna

    ResponElimina
  7. Han d'estar boníssims! I el frosting amb el puntet del pebre vermell fumat, espectacular! Una abraçada!

    ResponElimina