dilluns, 2 de febrer de 2015

COPA DE MASCARPONE A LA XOCOLATA NEGRA

Estic convençuda que el mascarpone és una de les grans aportacions italianes a la rebosteria internacional...Així que vaig decidir combinar-lo amb la meva gran passió dolça....la xocolata negra...Resultat final: una copa per perdre els sentits!!! A veure què us sembla!


INGREDIENTS (Per sis copes)
Pel ganache de xocolata
150 grams de xocolata negra
130 ml de nata
30 grams de mantega

Per la crema de mascarpone
1 rovell d'ou
1 cullerada de sucre
125 grams de mascarpone
4 cullerades de nata muntada (uns 150 ml aprox. de nata per muntar).

Unes quantes galetes que s'esmicolin bé.
6 cullerades de melmelada de maduixes o algun altre fruit vermell
Unes xocoboles daurades per decorar
PREPARACIÓ
Comencem preparant el ganache de xocolata. Posem la xocolata negra de cobertura, tallada a trossets, dins un bol.


Posem a bullir la nata, i just quan arrenqui el bull, l'aboquem sobre la xocolata.



Deixem reposar uns moments i comencem a remenar, mentre hi afegim la mantega tallada a trossets.




Al final, us ha de quedar una crema homogènia i brillant. Reservem fins al moment de muntar la copa (a temperatura ambient, perquè dins la nevera us quedaria massa presa).


Un cop fet el ganache, anem per la crema de mascarpone...Batem el rovell d'ou i el sucre fins que la barreja blanquegi.


Afegim el formatge i remenem suament.


Per acabar, i quan ja tinguem una crema homogènia, afegim la nata muntada, que incorporarem amb moviments de baix a dalt, per aconseguir que la barreja agafi volum.



Reservem a la nevera fins al moment de muntar les copes.


Una estoneta abans de servir, comencem el muntatge...Al fons, una cullerada generosa de melmelada de maduixa o qualsevol altre fruit vermell.


Després, uns trossets de galeta. En aquest cas, he fet servir aquestes shortbread escoceses...que estaven deliciosament cruixents.



Damunt la galeta, el ganache de xocolata, que repartirem amb l'ajuda d'una mànega pastissera sense boca.



I, per acabar, la crema de mascarpone, que també repartirem amb una mànega, de la mateixa manera que el ganache.



I per acabar de decorar aquest bé de Déu....unes xocoboles daurades dels Sweets..la pastisseria-bomboneria extraordinària, de l'Abraham Balaguer, amb la que tenim la sort de comptar a Girona.



I ja la teniu a punt per portar a la taula...i deixar parats als comensals!



Que vagi de gust!

6 comentaris:

  1. No em faria res venir a menjar postres a casa teva.......i menys aquesta!!!!
    Petonets, Mònica!!!
    Olga

    ResponElimina
  2. Quina delícia de copa, quan dius que la repetiràs?? Jo vinc
    Petons

    ResponElimina
  3. Ohhh doncs si, m'has fet perdre el sentit amb la primera foto!! però després veient el montatge i veient les walkers ja gairebé m'agafa algo, quina delícia de postres!!!! un petonàs!!

    ResponElimina
  4. No se què posar-te, m'he quedat sense paraules: IMPRESSIONANT, FANTÀSTIC

    ResponElimina
  5. Quin escàndol!! No tinc paraules....només tinc salivera...!!!

    ResponElimina
  6. Que delicia amiga, gracias por tu visita, una copa de estas y me transporto a otro mundo huuuuu.Besoss

    ResponElimina