dimecres, 1 d’abril del 2015

CRESPELLS

De mel i sucre és un bloc xulíssim que podríem dir inclou receptes de rebosteria dolça i salada....però a més, té un tercer apartat de cuina mallorquina. Diu la seva autora, que aquesta tercera secció és un recull de les receptes més típiques de Mallorca, i que les recopila perquè són receptes úniques carregades de tradició, arrelades a les costums de la contrada, i que sempre són, tot i la seva senzillesa, un plaer pel paladar. Explica que, com que li faria molta pena veure com es perden, les ha anat recopilant de padrines, tietes, i demés, i que ella, a la vegada, també les comparteix, perquè la gastronomia d’un país és cultura, i la cultura és un riquesa que s'ha de protegir. Completament d'acord...Així que, quan vaig trobar, navegant, la seva recepta dels crespells, un tipus de galeta que es fa per Setmana Santa a Mallorca, n molt fàcils de fer, i molt creatives, ja que se'ls pot donar la forma que es vol...vaig arremengar-me per preparar-les ipso facto.... Els vaig donar forma de conillets de Pasqua...per homenatjar encara més les dates en les que ens trobem...i les vaig ben ensucrar (la més senzilla de les opcions decoradores que proposava), i la veritat és que el resultat ha sigut immillorable!!! Aquest any, a més de bunyols i mones, a casa, com si estiguéssim de viatge a ses Illes, menjarem crespells...A més, fets amb les llimones de cada la Magdalena, que ens les va portar i escampen per la casa una olor encisadora!



INGREDIENTS (per unes 60-80 galetes, dependrà de la mida)
300 gr de sucre
200 gr de llard
110 gr d’oli de girasol
140 gr suc de taronja
3 rovells d'ou
La ratlladura de la pell de mitja llimona i mitja taronja.
1 kg de farina fluixa.
Sucre llustre per decorar


Aquests són els talladors de Pasqua que he triat per fer aquests crespells!!!

PREPARACIÓ

Posem dins el bol de la KA el llard, els rovells d'ou, l'oli i el suc de taronja i ho barregem, amb l'accessori pala, fins obtenir una massa de textura cremosa. 




Hi incorporem les peles de taronja i llimona ratllades....


...i el sucre...i remenem fins que quedin incorporats també aquests ingredients.


 Llavors aboquem la farina, i remenem el just perquè ens quedi una massa homogènia.



Agafem aquesta massa i l'estirem, entre dos papers de forn, amb l'ajuda d'un corró. Hem de fer una placa de 1cm aprox de gruix. Mireu quina ajudant més trempada que vaig tenir jo per fer aquesta part de la recepta.



Llavors, amb l'ajuda dels talladors, formem les galetes/crespells i les anem dipositant en una safata folrada de paper de forn.




Enfornem, a 170 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durants uns 18-20 minuts, o fins que estiguin daurades.


Llavors, desenfornem, deixem refredar damunt una reixa, i empolsinem generosament amb sucre llustre.





 I ja els teniu a punt per menjar...mmmm!!!!


Que vagi de gust!

4 comentaris:

  1. Que boniques que us han quedat! Bravo per xef i ajudant!
    Marta

    ResponElimina
  2. Unas galletas muy chulas!!! Te han quedado muy bonitas y muy ricas.
    Feliz semana
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  3. Que chulas estas galletitas.Un beso y buenas noches

    ResponElimina
  4. Quina xulada. I la textura, pel que veig, es de les que m'agrada :)
    petons

    ResponElimina