diumenge, 19 d’abril del 2015

IOGURTS DE CACAU I AVELLANES...LA PRIMERA PROVA AMB FERMENT LÀCTIC

Normalment per fer els iogurts casolant amb la iogurtera, faig servir llet i un iogurt ben cremós. Però de la meva darrera excursió a França vaig portar uns sobres de ferment làctic especial per fer iogurts amb iogurtera...i aquesta és la primera prova que he fet...en record d'aquella crema de xocolata per untar, tan preuada quan era petita...que s'anunciava amb l'inoblidable...."leche, cacao, avellanas i azúcar...."!!! Van quedar boníssims...i ens els vam menjar sols, i també en una copa amb una mica de pa de pessic de xocolata que havíem fet el dia abans!


INGREDIENTS (Per 6 iogurts)
1 litre de llet
2 culleradetes de pasta de crema de cacau i avellanes
1 sobre de ferment làctic per fer iogurts
Avellanes torrades pelades i cagallons de colors per decorar

Aquest és el ferment que vaig portar de França, i que va molt i molt bé!
I aquesta la pasta de crema d'avellanes i xocolata,
que permet donar als iogurts un gust igual, igual que el de la nocilla!
PREPARACIÓ
Agafem una tasseta de la llet i l'escalfem, i hi desfem la pasta de crema de xocolata i avellanes.



Afegim aquesta barreja a la resta de la llet.


Llavors hi aboquem el ferment (la quantitat, la que indiqui el sobre).


I batem enèrgicament per barrejar-ho tot bé.



Un cop tot bne integrat, ho repartim pels potets de la iogurtera.



Només quedar programar-la. Jo vaig fer servir una opció de 9 hores, una hora més de l'habitual quan els faig amb el iogurt de base, per així assegurar el resultat!


Un cop fets i refredats (primer a temperatura ambient i després a la nevera), serviu colrat d'avellanes torrades pelades, i cagallons de colors. Així ja esdevenen unes grans postres...


Però si els voleu encara més engalanades, remeneu-lo bé i aboqueu-lo en una copa, sobre uns trossets de pa de pessic de xocolata...



I decoreu pel damunt amb els cagallons i trossets d'avellana torrada...encara farà més diumenge!!!


Que vagi de gust!

7 comentaris:

  1. Te han quedado buenísimos!!!
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  2. Que delicia!! rescatando sabores de infancia.
    Que tengas una feliz semana.
    Besos
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  3. Aquesta iogurtera i la seva mestressa fan miracles!!
    ;)
    Anna

    ResponElimina
  4. Una copa deliciosa! què bons els iogurts fets a casa, he? bona setmana

    ResponElimina
  5. Una copa deliciosa! què bons els iogurts fets a casa, he? bona setmana

    ResponElimina
  6. Quina delicadesa de gelat...ummmm....sempre tan bones receptes las tevas !!!
    Petonets.

    ResponElimina
  7. No vull pensar com portaves el maleter del cotxe quan vas passar la frontera, ha, ha.....!! A banda d'això, cal dir que sempre em sorprens...avui convertint un iogurt en unes postres fantàstiques! Petonets!!

    ResponElimina