diumenge, 12 d’abril del 2015

PASTÍS DE XOCOLATA I CARAMEL AL ROM

Aquest pastís de una gran virtut, i un gran defecte....La virtut és que es prepara quasi bé sol...en un tres i no res...El defecte, que, de tan bo que està, és menja amb la mateixa rapidesa que es prepara...Resumint, ideal per si vols fer unes postres ben vistoses per sorprendre a la parentela, sense massa complicació...fatal per l'operació biquini!!!! En fi...jo us el deixo...i vosaltres acabeu valorant si pesen més els "pros" o els "contres"!!!!



INGREDIENTS (Per uns dos pastissos de diàmetre 18 cm)
200 grams de xocolata negra de cobertura
150 grams de mantega
3 ous
150 grams de farina
300 grams de llet condensada
un polsim de sal
un bon raig de rom
caramel goût beurre salé (o del líquid normal si no en teniu d'aquest)

PREPARACIÓ
Fonem la mantega i la xocolata i reservem.



Llavors, en un bol, col.loquem la faina, el ous, la llet condensada i el polsim de sal, i batem fins que quedi tot ben integrat.





És el moment d'abocar-hi la xocolata, poc a poc i sense deixar de remenar.



Repartiu la massa en els motlles (jo en vaig fer servir 2 de 18 cm de diàmetre...però també en podeu fer un de més gros). Les dues coses importants són que: el motlle no sigui massa alt i tingui estries al voltant (tipus quiche), i que estigui ben untat amb mantega o spray antiadherent.


Enforneu, a uns 200 graus, opció forn (escalfor per baix), durant uns 20-25 minuts (si és més gros tardarà més). Un cop cuit -veureu que ho està perquè, en tocar-lo, trobareu una massa esponjosa-, desenforneu i deixeu refredar.



Abans de servir, poseu en un caçó un bon raig de rom, i una mica de caramel (d'aquest que faig servir jo, comprat a França, que m'encante, o del normal líquid), i flamegeu.





Amb el líquid resultant, suqueu ben bé tot el pastís, fent-li prèviament unes quantes punxades per tal que el líquid entri bé fins al cor.


Per acabar, decoreu generosament amb més caramel, i un bon grapat de pastilles de colors.


I a servir...si encara està tebi per l'efecte del rom, molt millor!


És molt bo, i te una pinta....!!!


Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada