diumenge, 12 d’abril del 2015

TORRADETES DE SANTA TERESA A LA MEL

Aquesta setmana que avui acaba ha sigut horrorosa a nivell laboral...no he parat, i per això quasi bé no he tingut temps de publicar les entrades amb les darreres receptes que he fet, ni tampoc de visitar els meus blocaires de referència...espero que la setmana que comença sigui millor!!!...Per tant, avui diumenge, després d'una bona ració de sol a la vora del Mediterrani, m'hi he posat, i aquesta és la segona recepta del dia, dedicada a ma mare que volia tastar les torradetes de Santa Teresa amb mel...Jo ja en tenia unes, les clàssiques, ensucrades, publicades aquí,  que vaig presentar al darrer Memòries d'una cuinera, dedicat a aquestes postres tradicionals, però aquesta versió, sense sucre en l'interior, i amb l'embolcall de la mel, també està deliciosa...així que, a partir d'ara, en faré meitat i meitat!!! A veure què us sembla!!!



INGREDIENTS
Una barra del dia abans tallada a llesquetes
4 ous + 2 ous
500 ml de llet
la pela d'una taronja ratlla ben petita
un bon rajolí de licor de taronja
mel

PREPARACIÓ
Tallem la barra del dia abans en llesquetes.


Posem la llet en un caçó, i hi afegim la pela de taronja ratllada i el licor de taronja, i escalfem fins que estigui tèbia.



Per un altre costat, batem quatre ous.



I, quan ja estiguin batuts, sense deixar de remenar, hi afegim, poc a poc, la llet tèbia.


Fem unes quantes batudes finals, i aboquem aquesta barreja per damunt les llesquetes, que haurem dipositat en una safata fonda.



Tapem la safata amb paper film, i esperem una estona fins que el pa hagi absorbit tot el líquid. Llavors, a part, batem els dos ous restants.


Suquem les dues cares de cada torradeta en aquest ou batut....


...i fregim en abundant oli de girasol, ben calentó.



Quan estiguin daurades a banda i banda, traurem del foc i deixarem una estona damunt paper absorbent, per a treure l'excés d'oli.


Finalment, just abans de servir, escalfem una mica de mel (perquè així estarà ben líquida), i la repartim per sobre les torradetes...


Ja només quedarà degustar-les, i us asseguro que serà tot un plaer!!!


Que vagi de gust!

3 comentaris:

  1. Un placer noooo un verdadero placer hija.Se ven deliciosas.Un beso reina y buenas noches.Doris

    ResponElimina
  2. òndia, que bones que semblen, Mònica! M'encanten aquestes postres. Bona variació, la que has fet tu!

    ResponElimina
  3. Ole, oleeeee quin espectacle Mònica!!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina