dilluns, 13 d’abril de 2015

LES MAGDALENES DE LA CONCHA VELASCO, UNES MAGDALENES MOLT YE-YÉ!!!

La meva mare és una fan de la Concha Velasco, així que, quan l'altre dia, al quiosc, vaig trobar una mena de revista-llibre recull de receptes seves, el vaig comprar i li vaig ensenyar! Renoi...li va encantar...i va anar a córrer a comprar-se'n un per ella i un altre per ma germana. La veritat és que és un receptari variat, de cuina tradicionals,  amb algunes receptes, tant salades com dolces, molt interessants. En fi...que he decidit estrenar-lo amb aquestes magdalenes que es fan en un obrir i tancar d'ulls i són d'allò més esponjoses. Les he personalitzat amb uns cagallons de xocolata, i rebaixant una mica la quantitat de llevat.... i batejat, en honor a la transmissora de la recepta, com a magdalenes ye-yé!!! A veure què us semblen!!!


INGREDIENTS (Per 12 magdalenes mitjanes)
250 grams de farina
1 cullerada sopera de llevat químic tipus Royal
100 grams de sucre, més una mica per empolsinar
2 ous
145 ml de llet
80 ml d'oli d'oliva suau
un pessic de sal
una tasseta de cagallons de xocolata

Aquest és el receptari de la noia ye-yé d'on he tret aquestes magdalenes!

PREPARACIÓ
Batem els ous i el sucre, fins que doblin el volum. Llavors, sense deixar de batre, encara que a velocitat mitjana, afegim l'oli. S'ha de fer poc a poc.


Fem el mateix amb la llet.


Per altre costat, tamissem la farina, el llevat i el pessic de sal.


Afegim la barreja líquida a la farina, tot remenant amb un batedor manual, fins obtenir una barreja homogènia.


Afegim una tasseta de cagallons, i fem les últimes batudes, per tal que quedin ben repartits.



Només queda repartir entre els papers, i deixar reposar uns minuts a la nevera (entre 15 i 20 minuts).


En treure-les, empolsineu cada una amb una mica de sucre, i enforneu. Per anar bé, preescalfeu el forn a 200 graus, en opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), i just abans de posar a coure les magdalenes, baixeu la temperatura a 180 graus.


I uns 18-20 minuts més tard...tindreu aquestes fantàstiques magdalenes a punt!



Deixeu-les refredar damunt una reixa....i a menjar-se-les s'ha dit!


Que vagi de gust!

6 comentaris:

  1. Aquestes famoses s'atreveixen amb tot, canten, ballen, fan cinema, escriuen llibres de cuina...Si totes les receptes surten com aquesta l'has encertat compran-te'l
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  2. Ostres que genials!! I t'han quedat amb el caputxó ben marcat i si són bones com semblen... un aplaudiment per la Conxa i per tu, clar!! és que hi ha gent que tot ho fa bé!! Per això en diem artistes, oi? ;)

    ResponElimina
  3. Ha ha quina gràcia aquest nom amb que les has batejat ;). La veritat és que fan molt goig i han fet un bon "copete" eh?? com a mi m'agrada!! un petó!

    ResponElimina
  4. Que ben pujades Mònica! Fan ganes de clavar-hi una mossegada :)
    Petons
    Anna

    ResponElimina
  5. Em sembla que només pel nom que els hi has posat ja valen la pena! Ideals per un esmorzar o berenar gustós...
    Marta

    ResponElimina