dimarts, 14 d’abril del 2015

PÚDING DE PA AMB XOCOLATA "EMMADUIXAT"

Un púding (de l'anglès, pudding) és un tipus de pastís tou i humit, a mig camí entre un cóc i un flam, d'origen el Regne Unit però que és molt present també a altres llocs que els anglesos varen colonitzar, com ara l'Índia o Menorca, i la millor manera d'aprofitar el pa sec del dia abans!!! Ja ho veieu, aquesta setmana toquen receptes d'aprofitament al voltant del pa...i això que a casa, de pa, no en sobra mai gaire!!!



INGREDIENTS
Una barra de pa del dia abans, tallada a llesquetes
una tassa de cagallons de xocolata
6 ous
250 ml de nata
200 ml de llet
3 cullerades de sucre moreno
caramel líquid
maduixes, macerades en sucre i suc de llimona, per fer la decoració

PREPARACIÓ
Llesquem el pa, ben primet.


Per altre costat, en un bol, posem els sis ous...


...i la nata, i ho batem.


Per acabar, i sense deixar de batre, hi afegim la llet tèbia, on haurem prèviament dissolt el sucre moreno.



En acabar d'integrar tots els ingredients, us ha de quedar més o menys així.


Llavors, disposeu caramel líquid al cul del motlle on voleu preparar el púding. En aquest cas jo ho vaig fer amb el de la multidelices, però si ho feu al bany maria, al forn, escolliu un motlle rectangular.


Disposeu-hi una capa de llesques de pa...


...suqueu-les amb la barreja líquida...


...i empolsineu la capa amb cagallons de xocolata...


...i així fins acabar d'omplir el motlle. Acabeu d'abocar la barreja líquida, i espereu una estona, si cal prement una mica el pa, perquè tot ell quedi ben xop.


Coeu, amb la multidelices (opció núm.3 -postres-), o al bany maria, durant aproximadament 1 hora i 15 minuts. Un cop cuit, deixeu refredar completament, primer a temperatura ambient, i després a la nevera. És millor preparar-lo unes quantes hores abans de servir-lo.


En el moment de servir, desemmotlleu...


...i decoreu generosament amb trossets de maduixa que haure posat a macerar un parell d'hores abans amb suc de llimona (aproximadament el suc d'una llimona per cada 700-800 grams de maduixes), i sucre a voluntat!


La presència d'aquestes postres és molt bona...i la ingesta encara millor!!!
Que vagi de gust!

7 comentaris:

  1. Realment estàs amortitzant aquest aparell! Estic pensant en comprar-me un i fer totes les teves delicioses receptes ! Un petonet!

    ResponElimina
  2. Et pots creure que no he fet mai un púding? Ah!!! Aquesta Delice.....treu fum!!!!
    Petonets, Mònica!!
    Olga

    ResponElimina
  3. Convertir una barra de pan en este púding ya tiene su gracia!!
    Petons
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  4. Nossa!....assim não consigo fazer regime..rs!.....delícia.

    ResponElimina
  5. Això podria ser cuina d'aprofitament no? M'agrada la idea Mònica!
    Petons
    Anna

    ResponElimina
  6. Un postre estupendo!!!
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  7. Fa una pinta espectacular! M'hauré de fer amb aquest accessiori de la multi delices, que els potets individuals no llueixen tant per coses així, oi? Sembla boníssim!
    Marta

    ResponElimina