dijous, 29 d’octubre del 2015

CARBASSETES DE TARONJA PER LA NIT MÉS TERRORÍFICA DE L'ANY...

A casa fem la castanyada, la tradicional, la de tota la vida: moniatos i castanyes,...però del tema Halloween, sobretot pel que fa a dolços divertits, no ens en podem estar...sobretot si arriba a les meves mans, una tarda qualsevol de la setmana de Fires, un motlle de silicona de carbassetes terrorífiques...En fi...que m'hi he vist abocada!!! Així doncs, i feta la introducció a tall de justificació, aquí us deixo les meves flonges carbassetes de taronja, per la nit més terrorífica de l'any!!!


INGREDIENTS (per unes 18 carbassetes)
3 ous
125 grams de sucre
la pela ratllada d'una taronja
el suc de mitja taronja
125 grams de farina de blat
50 grams de farina d'ametlla
1 culleradeta de llevat químic tipus Royal
1 llapis de xocolata de la Vahiné

PREPARACIÓ
Primer de tot batem els ous i el sucre, fins a obtenir una massa molt esponjosa (més o menys fins que tripliqui el seu volum).



Ratllem ben fina la pela d'una taronja, i n'exprimim el suc a la meitat.



Amb compte, i a poc a poc, sense deixar de batre, ho afegim a la massa.



Llavors, ja a mà, i amb moviments de baix a dalt, hi incorporem la farina (prèviament barrejada amb el llevat i tamisada)...


...i el colorant taronja...per fer-les més "creïbles"!!!



És el torn de ben ruixar els motlles amb spray antiadherent, i omplir-los fins una mica més de la meitat...oi que és una xulada???




Enfornem, a 170 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant aproximadament uns 15-18 minuts.


Un cop cuites, traiem del foc, deixem refredar uns moments, i desenfornem. Deixem acabar de refredar les carbassetes damunt una reixa. Si us queden molt boterudes (que no va ser el cas...) podeu anivellar-les una mica per la part de sota.


I només queda que, un cop fredes, les decoreu i feu ben visibles els seus espantosos ulls i boques...Jo vaig optar per uns llapissos de xocolata de la casa Vahiné, que és molt pràctic, però també ho podeu fer amb una mànega amb boca rodona ben petita i una mica de Nutella o Nocilla.



I ja les teniu a punt...per terroritzar, alhora que endolcir, la vetllada a la família!!!


Que vagi de gust!!!

7 comentaris:

  1. Quina salivera!! la veritat és que Halloween dona molt i molt de joc amb les receptes, oi? i tot i ser també de castanyada... no dubtaria a menjar-me una carabasseta d'aquesta, o dues! un petonàs!

    ResponElimina
  2. Cada dia em sorprens! Ets una mestra rebostera! Tens de tota classe de motlles!!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  3. Deuen ser boníssimes. La taronja sempre trobo que queda bona als pastissos. Els motlles són una passada! M'encanten!
    Marta

    ResponElimina
  4. Tema apart el de Halloween, que no me dona la gana de entrari, per mes que totom i entri. M´he entusudit a que lo nostre son els panallets i las castanyas y no vui surtir d´aquí, que si no perderem las nostres tradicions i son molt maques. Pro apart d´això, aquest pastelets han de ser bonísims. M´encanta el gust del citrics al pastisos, li donen una frescòr deliciosa.
    Petons

    ResponElimina