dilluns, 26 d’octubre de 2015

DONUTS AL FORN DE VAINILLA I XOCOLATA BLANCA

Comença a fer fred i plou, pel que el tema passejar-se no bé gens de gust...o sigui que, si voleu distreure-us una miqueta entre fogons, i preparar una cosa dolça per sopar, aquesta és la vostra recepta ideal!!! Gens complicada, es fa en un tres i no res i sense necessitat de cap maquinària...i ja veureu quina prestància el resultat!!! Això si, us aviso, són addictius...comences a menjar-los i no en tens prou amb un, ni amb dos, ni amb tres...!!! A veure què us semblen!




INGREDIENTS (Per 12 donuts)
90 grams de sucre
60 ml d'oli de girasol
un ou
200 ml de llet
1/2 culleradeta de sal
200 grams de farina
2 culleradetes de llevat
1 culleradeta de pasta de vainilla bourbon
200 grams de xocolata blanca
xocolata negra ratllada
catànies de diferents xocolates per decorar

PREPARACIÓ
 En un bol batem manualment la llet, l'oli, l'ou, el sucre, la sal i la vainilla.



Hi afegim la farina (en aquest cas vaig estrenar-ne una "especial esponjositat" de la casa Mc Dougalls) prèviament tamisada i barrejada amb el llevat.



Batem el just perquè els ingredients sòlids quedin integrats en els líquids.


Ruixem els motlles amb spray antiadherent.


Omplim els forats fins una mica més de la meitat, amb la massa preparada.


I enfornem a 180 graus, opció rebosteria (escalfor a dalt, baix i ventilador), durant aproximadament uns 12 minuts.


Un cop cuits, desenfornem, desemmotllem tot capgirant-los, i deixem acabar de refredar damunt una reixeta.


Mentre es refreden, desfem la xocolata blanca. En aquest cas ho vaig fer amb l'ajuda del microones, procurant que no es cremés.



I un cop ben desfeta, hi suquem els donuts.


Abans que la xocolata blanca quedi presa, hi ratllem pel damunt xocolata negra....Amb aquest molinet, que em va regalar ma germana, és molt fàcil i queda molt ben ratllada!


Vaig tenir d'ajudant a la peque de casa, que va quedar encantar de fer rodar el molinet!


Decoreu amb unes catànies, que, si cal, enganxareu amb una punteta més de xocolata blanca, i deixeu reposar fins que la xocolata endureixi.



I ja els podeu presentar...això si abans, algun començal no s'ha avançat i se'ls ha cruspit!


Que vagi de gust!

7 comentaris:

  1. Tienen un aspecto estupendo y has podido hacer el reportaje fotográfico antes de que se los terminaran, todo un récord el tuyo.
    Besos
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  2. Pintorra total!!! En vull un!!!
    Petonets, Mònica!
    Olga

    ResponElimina
  3. Que bons i que pinta mes bonica, besosss

    ResponElimina
  4. Apaaa si és que tens un munt de cosetes per fer aquests donuts tan bons!! m'encanta que siguin sense mantega, i ara ja veig que he d'anotar a la meva "wish list" els motlles per fer-los i també el molinet, mola molt!! un petó!!

    ResponElimina
  5. Què no fas tú que no sigui addictiu? Ha, ha... Jo també tinc a la wish list els motlles pels donuts, que ja t'he vist unes quantes receptes súper llamineres per estrenar-los. Una abraçada!

    ResponElimina
  6. Carai, un berenar de luxe! El toc de la catània és de professional!! Haig d'aconseguir un motlle d'aquests...
    Marta

    ResponElimina