divendres, 1 de gener del 2016

"ROSCOS" DE VI...MAI MÉS ELS TONAREU A COMPRAR BO I FETS!

A les sobretaules nadalenques familiars de quan era petita, hi ha un altre dolç que no faltava mai: els que a casa tota la vida s'han anomenat "roscos" de vi! A mi no m'entusiasmaven perquè les llavors que portaven no m'acabaven de fer el pes...però la veritat és que, aquesta setmana, quan vaig tastar els casolans, amb llavors de sèsam caramel.litzades, la meva opinió va canviar totalment, i me'n vaig fer fanàtica! Això sí, si els feu i els doneu a tastar, tingueu clar que ja no en voldran dels comprats bo i fets...i, per tant, que dies abans del Nadal de l'any que ve ja us veig enfarinats i enfarinades fins al capdamunt, preparant torrons, marqueses i roscos!!! Per cert, la recepta, amb alguna petita innovació com la del sèsam caramel.litzat, és del sempre inspirador bloc "Jaleo en la cocina"!!! 



INGREDIENTS (per uns 30 roscos)
500 grams de farina
200 ml d'oli d'oliva
130 grams de sucre blanc
130 ml de moscatell
Dues cullerades generoses de sèsam caramel.litzat
La pela d'una llimona ben ratllada
Un bon pessic de canyella
Sucre llustre per enfarinar-los

PREPARACIÓ
Posem l'oli al foc, i calentem fins que comenci a desprendre fum. Llavors retirem del foc i deixem temperar.



En un bol disposem la farina i deixem un forat al mig.


Hi aboquem l'oli, ja temperat, i remenem amb una cullera de fusta.



Afegim el moscatell i continuem remenant.



Després és el torn del sucre...


...i les llavors de sèsam caramel.litzades i la pela de llimona ratllada.


 
Per últim, incorporeu la canyella.


Us ha de quedar una massa més o menys així, que podeu acabar d'amassar amb les mans.



Un cop tot ben integrat, i amb l'ajuda d'un corró, estireu la massa damunt un paper de forn, fins a aconseguir una placa d'uns 1,5 cm de gruix.


Amb l'ajuda de dos talladors rodons (un de més gran i un de més petit), formeu els roscos.



Disposeu-los en una safata de forn...



...i enforneu a 180 graus, durant uns 15-18 minuts. Han de quedar daurats per fora i cuits per dins, però no us passeu amb el forn perquè si no quedaran massa durs.



Un cop cuits, deixeu-los refredar una mica, però, encara tebis, enfarineu-los generosament amb sucre llustre.



Llavors deixeu refredar completament, i serviu a taula!!!! Acompanyats d'un bo vi dolç o una copa de cava, són una delícia!!! 


Que vagi de gust!

8 comentaris:

  1. Aquests rosocs, no tenen res a veure amb els que venen prefabricats.
    Amb el moscatell tota una delícia.
    Et desitjo que aquest any que acaba de començar et vagi molt i molt bé.
    una abraçada

    ResponElimina
  2. Que bien recibir el año con un buen rosco casero y una copita de moscatel! Y ahora voy a ver que has hecho estos días que he estado ausente.
    Feliz año. Un abrazo
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  3. Homeeee, això són uns roscos de vi i no el que hi ha a les botigues! Això sí, han de ser de perill mortal, perquè comences i no pares fins que no en queda ni un, segur! Molt bon any!!

    ResponElimina