diumenge, 21 de febrer del 2016

FIPORC 2016 A RIUDELLOTS DE LA SELVA...NO US LA PODEU PERDRE!

Aquest cap de setmana, a Riudellots de la Selva, s'ha celebrat Fiporc 2016, una Fira del Porc on es pot mirar, passejar, aprendre i, sobretot, tastar!!!


Personalment, i per no descobrir-vos tots els misteris de la Fira, us diré que m'ho he passat d'allò més bé veient com preparaven baiones, lloms i pernils...



...com elaboraven greixons....


...i com embotien botifarres, fuets i llonganisses.


Per cert, va ser precisament una d'aquestes fabuloses botifarres que, a la brasa, ha esdevingut el gloriós inici dels nostres tastets!!!


Però, sobretot, m'he embadalit veient els secrets de la preparació de la carn de perol. La carn de perol és una amanida d'hivern típica del dia de la matança del porc que es fa extensiva a tota la temporada. Originàriament es bullia (i encara es fa en algunes cases i s'ha fet a la Fira) al perol de coure les botifarres; s’obté una carn de perol saborosa i aromàtica, potser massa gustosa i tot per als gustos més refinats d'avui dia. Actualment hi ha diverses carnisseries que en serveixen durant tot l’hivern, però el més popular a casa nostra és un dels productes que s'obté amb aquesta carn: la botifarra de perol. Amb els mateixos ingredients trinxats i afegint-hi cotna i altres ingredients, s'emboteix i s'obté la botifarra de perol, que es cou esparracada.


I a la Fira tothom l'ha pogut degustar sortint de l'olla, o en versió botifarra...que, a Girona, a l'hivern, és el millor acompanyament d'uns bons fesols -si són de Santa Pau, moooolt millor-!


Mireu quina cara de satisfacció que feien els meus acompanyants, després d'un matí ben, ben porcí!!!


Feu-me cas, i no us perdeu la propera edició!

3 comentaris: