dimecres, 13 d’abril del 2016

RAVIOLIS FULLATS DE POMA I BOTIFARRA DOLÇA

L'altre dia ja us vaig explicar que, durant el #Gitour2016, el Gremi de Carnissers i Xarcuters de les comarques gironines ens van il.lustrar meravellosament sobre la botifarra dolça, un producte nostre que, com deien els del Gremi en la seva campanya "Atreveix-te" -destinada a promoure l'ús d'aquest producte a la nostra cuina-, et proporciona energia i, perfeccionada amb trempera, és increïble!!!
Doncs bé, avui m'he atrevit, i he fet servir la botifarra dolça fresca que ens van regalar dissabte per farcir una mena de raviolis de pasta de full, juntament amb poma empordanesa! Han resultat un aperitiu, o unes postres o pica-pica per qualsevol hora espectacular, i més gironí impossible!!! O sigui que, si per casualitat (o amb tota la intencionalitat possible) us cau una botifarra dolça a les mans, no deixeu de preparar-los!



INGREDIENTS (Per uns 10-12 raviolis)
Una placa de pasta de full
1 botifarra dolça
2 pomes empordaneses
un bon raig de moscatell
1 cullerada de sucre
un raig de llimona
un polsim de canyella
ou per pintar
sèsam caramel.litzat per decorar

Per preparar aquest plat cal una bona poma...a poder ser empordanesa...

i una botifarra dolça fresca, elaborada per algun dels carnissers
 del Gremi de carnissers i xarcuters de les comarques gironines!!!

PREPARACIÓ
Tallem la botifarra a rodanxes, i la marquem, per ambdós costats, en una paella sense oli.



Mentre marquem la botifarra, pelem i tallem les pomes ben petites, i les amanim amb llimona, sucre, canyella i un bon raig de moscatell.


Llavors aboquem aquesta barreja a la botifarra, baixem el foc, i deixem coure fins que el suc caramel.litzi, i la poma estigui toveta i agafi el color del caramel.



Mentrestant preparem la pasta de full. L'estenem i la tallem a cercles.


Estenem els cercles damunt una safata de forn, folrada.


Disposem damunt de cada cercle de pasta de full un tall de botifarra i una mica de poma.


Pintem amb ou batut el voltant del cercle, i tapem amb altres cercles.


Amb un tallador més petit, segellem els ravioli, per evitar que surti el farcit en coure'ls.


Pintem els ravioli amb ou batut, i decorem amb sèsam caramel.litzat.



Enfornem, a 190 graus, en opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), durant uns 15-17 minuts, o fins que estiguin ben inflats i daurats.


Si els serviu tebis, són una passada!!!



Que vagi de gust!

7 comentaris:

  1. Ostres...vaig de blog en blog seguint les receptes de botifarra dolça
    Que bons aquests raviolis...apuntats estan!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  2. MMmmmmm....una bona proposta! Jo he cuinat avui la meva botifarra dolça! Quan la publiqui...a veure què et sembla!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  3. Uauuu quina proposta més apetitosa!! jo veient-la gairebé que no m'animo a innovar sinó que passo a copiar-te directament!! un petonàs!

    ResponElimina
  4. Que waiii!!! T'ha la copiaré, però per fer-la jo per casa, ha d'estar bonisssim!!!
    Jo ja estic "en ello"

    ResponElimina
  5. Mònica, i ara com els faré jo els raviolis??? Ja no tinc Dolça!!! Molt malament, ja tardeu en baixar i portar-me'n!! Havien d'estar molt bons!!!
    Ptns

    ResponElimina
  6. No fa temps ni res que no menjo botifarra dolça!!! M'hauré de posar a fer-les a casa perquè si no ho faig així, em sembla que no en menjaré mai més!
    Petons

    ResponElimina
  7. No fa temps ni res que no menjo botifarra dolça!!! M'hauré de posar a fer-les a casa perquè si no ho faig així, em sembla que no en menjaré mai més!
    Petons

    ResponElimina