diumenge, 22 de maig del 2016

CUPCAKES DE FESTUCS! AQUEST COP BEN ENGALANATS PER REGALAR!

Avui la Dinke volia fer un present a una seva amiga que celebrava el seu sant, així que aquesta tarda hem preparat uns cupcakes amb el seu nom...Ha sigut una bona excusa per provar la pasta de festucs de Homechef, que ha resultat ser un ingredient genial! El gust de festucs, tan en la massa com en el frosting, ha resultat deliciós! Esperem que li hagin agradat a la Júlia!!! I que us serveixin d'inspiració a vosaltres!




INGREDIENTS (Per 12 cupcakes)
Per les bases
125 grams de mantega
220 grams de sucre
3 ous
1 cullerada generosa de pasta de festucs
200 grams de farina
120 ml de llet sencera
1 culleradeta i mitja de llevat químic tipus Royal

Per l'almívar
100 ml d'aigua
una culleradeta de pasta de festucs

Pel frosting
125 grams de mantega
170 grams de sucre llustre
1 cullerada generosa de pasta de festucs

Per decorar
fondant i sprinkles

PREPARACIÓ
Per començar, batem la mantega i el sucre, durant uns minuts, fins obtenir una massa ben suau. En acabat, afegim els ous un a un.


Quan tinguem una massa homogènia, afegim la farina (prèviament tamisada amb el llevat) i la llet en un parell de tongades, 


Per acabar, és el torn de la pasta de festucs.



Acabem de remenar el just perquè quedi tot ben integrat, i repartim entre les càpsul.les.





Enforneu, a 180 graus, en opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), durant uns 15-18 minuts, o fins que estiguin cuits (per saber-ho només cal tocar-los amb el dit, si la massa retorna, estan al punt). Un cop cuits, desenforneu i deixeu refredar damunt una reixeta.



Com que aquests cupcakes han d'anar ben engalanats, amb frosting consistent en crema de mantega, els tallarem una mica la copa, i els ben sucarem amb un almívar que haurem fet amb aigua bullents en la que haurem dissolt una mica de pasta de festucs.




Mentre els cupcakes s'acaben de refredar, prepararem el frosting. En aquest cas, una crema de mantega també de festucs. Batem durants 6-8 minuts, la mantega, el sucre i la pasta de festucs (primer poc a poc perquè la cuina no quedi tota emblanquinada, i un cop el sucre comenci a barrejar-se amb la mantega, a velocitat alta). De tant en tant, escurem bé els voltants del bol, per tal que tota la crema quedi uniforme.



Veureu que està quan sigui ben suau i ben lleugera (el to també és molt més blanquinós que el de la mantega inicial, encara que, en aquest cas, la crema de festucs fa que el color de la crema sigui d'un groc trencat).


Llavors és l'hora de col.locar els cupcakes a la caixa escollida per regalar-nos, i la crema de mantega dins una mànega amb boca arrissada...


...i decorar-los. Com que hem d'afegir unes lletres al damunt, he fet una decoració sense volum, una mena de rosa que es forma començant un espiral del centre cap a les vores del cupcake.


I només ens falta afegir els sprinkles, ben acolorits, i les lletres, que farem amb fondant i uns motlles de plàstic que fa molt i molt temps que tinc, i que són d'allò més útils.


Aquestes són les lletres un cop enllestides.


I aquí els cupcakes un cop ja acabats de decorar!


Que vagi de gust!

1 comentari: