dilluns, 23 de maig del 2016

PASTÍS DE PATATA I SOBRASSADA...UN PASTÍS SALAT IRRESISTIBLE!

A casa no els agrada gaire el puré fet amb flocs de patata, el troben fat, però, en canvi, són molt fans del pastís de patatai sobrassada, que precisament està fet amb flocs de patata! Està clar que, qualsevol ingredient, si és de qualitat, i està ben acompanyat, pot passar d'odiat a estimat en un tres i no res!!! Si us decidiu a preparar aquest pastís salat, ideal per sopar, ja veureu que, tan per senzillesa de preparació, com pel resultat que obtindreu, passarà a ser dels imprescindibles en el vostre receptari!


INGREDIENTS (per a 4-5 racions)
1 paquet de flocs de patata
3/4 de litre de llet semidesnatada
un pessic de sal
un pessic de pebre negre
2 talls gruixudets de sobrassada de Mallorca
formatge emmental i formatge de cabra
4 o 5 encenalls de mantega

PREPARACIÓ
Prepareu els flocs de civada segons indiqui el fabricant, en aquest cas, jo ho he fet barrejant-los en 3/4 de litre de llet semidesnatada, assaonada amb sal i pebre.


Deixeu reposar una mica el puré, i, un cop consistent, en col.loqueu una capa en la safata de forn que hàgiu escollit. Jo he triat aquesta rodona, d'acer inoxidable, que permet la presentació en forma de pastís clàssic.


Per sobre d'aquesta primera capa, repartiu la sobrassada. No hi ha d'haver-hi gaire gruix ni molta quantitat. Es tracta que doni gust sense fer massa oliós ni pesat el plat.


En acabat, fem una segona capa de puré de patat, cobrint tota la sobrassada.


Per damunt d'aquesta capa de patata, repartiu una generosa porció de formatge emmental, ratllat ben finet.


I encara pel damunt de l'emmental, repartiu les rodanxes de formatge de cabra.


Només us queda col.locar estratègicament uns encenalls de mantega, per ajudar a que quedi un gratinat ben bonic i cap al forn, amb escalfor a dalt i a baix, a uns 200 graus, uns 10 minuts, o fins que estigui el formatge ben fos i tingui una crosta ben daurada.


Deixeu refredar una mica, i serviu...


És un primer plat espectacular, o un magnífic acompanyament de qualsevol carn a la planxa! Que vagi de gust!

2 comentaris:

  1. Saps que no he provat mai els flocs per fer puré de patata??? ara, veient aquest plat... no dubtaria a fer-ho ara mateix, quina pintassa!! un petó guapa!

    ResponElimina
  2. Que rico y me quedo con tu permiso con tu propuesta.Bssss

    ResponElimina