diumenge, 8 de maig de 2016

PANNA COTTA DE VAINILLA BOURBON AMB GELATINA DE CARAMEL

Aquesta setmana Itàlia ha envaït la meva cuina...i per això acabo el diumenge amb una altra recepta de panna cotta, aquesta cop de vainilla, amb gelatina de caramel, i acompanyada per una galeta de mantega enxocolatada...És veritat que són unes postres que heu de preparar en dos temps, però són molt ràpides i senzilles, i el resultat és digne d'una taula de diumenge o de convidats! No deixeu de provar-la!





INGREDIENTS (Per a 9 racions)
Per la panna cotta de vainilla
500 ml de nata per muntar
250 ml de llet sencera
5 làmines de gelatina (vigileu quantitat segons fabricant)
50 grams de sucre llustre
2 cullerades de pasta de vainilla bourbon

Per la gelatina de caramel
100 grams de sucre
2 fulles de gelatina (vigileu quantitat segons fabricant)
200 ml d'aigua calenta

Galetes de mantega rectangular per acompanyar

PREPARACIÓ
En un caçó poseu al foc la nata, la llet i el sucre.


Afegiu la vainilla bourbon i barregeu bé.




Quan arrenqui el bull, retireu del foc, afegiu la gelatina -prèviament hidratada, i ben escorreguda-, i remeneu fins que estigui ben incorporada.




Repartiu entre els pots escollits, deixeu refredar una mica, i deixeu reposar a la nevera tota la nit.


L'endemà, a primera prepareu la gelatina de caramel. Poseu el sucre al foc.


Quan caramel.litzi, remeneu fent moviment circulars amb el propi caçó, i afegiu l'aigua calenta.



Remeneu fins que el sucre es dissolgui altre cop, i quan la barreja arrenqui el bull, retireu del foc i incorporeu la gelatina. Remeneu bé i quan tot estigui integrat, ja la teniu a punt.


Coleu bé perquè no quedi cap grumoll.


Repartiu una capa d'aquesta gelatina de caramel per sobre de la capa de panna cotta. No cal que sigui molt gruixuda. I torneu a posar a la nevera tres o quatre hores més...


I ja ho teniu llest per servir!!!


I si l'acompanyeu amb una galeta de mantega enxocolatada casolana...la cosa està requetebona!!!



Que vagi de gust!!!

7 comentaris:

  1. Mònica... tu no pares mai!!!!! I cada vegada que t'hi posesa fas una cosa boníssima :-)
    Ptnts Glòria

    ResponElimina
  2. Tinc una pila de receptes de Panna Cotta esperant a la llista de pendents i veig que s'està allargant! Segur que aquesta versió amb caramel també ha de ser per tastar-la! :)
    Bona setmana!
    Petons

    ResponElimina
  3. OOohhh!!! M'imagino el gustet de la panna cotta...m'encanta la vainilla!
    Petonets i bona setmana, Mònica!
    Olga

    ResponElimina
  4. Que buena está la panna-cota y con esta vainilla tiene que darle un sabor muy bueno. Que chulos quedan estos vasitos.
    Besoss
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  5. Me encantan todas tus recetas, son espectaculares! ¿Has pensado en darte a conocer en alguna red social especializada? Hay una app que se llama Foodies Moveando y seguro que tendrías mucho éxito. Yo te voto! :)

    ResponElimina
  6. Que ganas me están entrando con estas delicias que me pones amiga.Muchos besosss

    ResponElimina
  7. M'encanten les postres en vasets, i aquesta combinació me l'anoto. Un petó!

    ResponElimina