dilluns, 27 de juny de 2016

GOTS AMB GELATINA DE IOGURT A L'ANÍS TARONJA! NO US PODEU DEIXAR PERDRE ELS LICORS DE CALDES DE MONTBUÍ!!!

La cimera gastronòmica #gastroThermalia a Caldes de Montbuí va ser una passada, i ens va permetre conèixer un munt de nous productes per enriquir la nostra cuina! Un d'ells, l'Anís Taronja de La Vallesana...que va robar el cor immediatament a en Marc i del que no vam poder estar d'agenciar-nos una de les seves llargarudes ampolles!!! L'Anís Taronja és un original licor, obtingut de la destil.lació de la pell de la taronja amb la grana de matafaluga com a elements bàsics. Té un sabor molt especial i es pot beure sol, amb glaçons o combinat amb el cafè...Personalment, el trobo deliciós en aquestes postres, a les que dóna un toc anisat que us deixarà gratament sorpresos!



INGREDIENTS (per a 4 racions)
8 cullerades de melmelada de taronja amarga
500 ml de llet semidesnatada
5 culleradetes de iogurt deshidratat
5 fulles de gelatina
el suc de dues taronges
un bon raig de licor taronja
gominoles de taronja per decorar

Aquest és el famós Anís Taronja...el secret d'aquesta recepta!
PREPARACIÓ
Preparem els recipients en els que vulguem presentar aquestes postres, i al fons de cadascun hi disposem un parell de cullerades de melmelada de taronja amarga.



Posem la llet al foc, i, quan comenci a escalfar-se, hi aboquem el iogurt deshidratat i anem remenant.





Prèviament, haurem hidratat les tres primeres fulles de gelatina que, escorrerem bé, i afegirem a la llet quan aquesta estigui a punt de bullir.


Remenem bé fins que la gelatina estigui ben dissolta, i traiem del foc.


Omplim amb aquesta barreja una mica més d'un terç dels recipients.


Deixem temperar i llavors reservem a la nevera durant unes tres hores a la nevera, per tal que la gelatina de iogurt qualli.


Per acabar, preparem la gelatina d'anís Taronja. Posem al foc el suc de dues taronges.


És el moment d'incorporar l'ingredient secret...l'Anís Taronja!!! Una mica al gust!!!


Quan la barreja estigui a punt de bullir, posarem les dues fulles restants de gelatina i barregem bé fins que estigui ben dissolta.


Colem el suc, perquè no quedi cap grumoll, i el repartim per sobre la capa de gelatina de iogurt ja quallada.

Tornem a deixar reposar a la nevera fins que la darrera capa prengui consistència...


I ja només queda decorar amb les gominoles de taronja i servir!!!


Ja veureu quins gots més refrescants!!! Fan moooolt estiu!


Que vagi de gust!

4 comentaris:

  1. Que novedoso este licor!!, guarda un poco para cuando hagas panallets, seguro que les dará un toque especial.
    Petons
    Blanca

    ResponElimina
  2. Unes postres ben calderines (que allà també en feien iogurt a la farmàcia,-t'enrecordes?- i l'anís de taronja. Quina delícia! El que no havia provat encara era el iogurt deshidratat. Quins altres usos té? Un petonet!

    ResponElimina
  3. Espectaculars Mònica!! quina gran idea utilitzar l'anís per fer-ne una cobertura, i quin gran descobriment el iogurt deshidratat ;). Un petonàs!

    ResponElimina
  4. Quines postres més originals! No havia sentit parlar mai del iogurt deshidratat! He après una coseta més!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina