diumenge, 2 d’octubre de 2016

CUPCAKES CÍTRICS FLORALS...PRACTICANT AMB LES "BOQUILLES RUSSES"!!!! ENCARA QUEDA MOLT CAMÍ A FER!

Qui us digui que són fàcils de fer servir us enganya...les boques russes donen un resultat genial, però costen de dominar...Avui he fet un primer intent i, encara que queda molt camí per córrer, no han quedat del tot malament! A més, encara que de vista no eren perfectes ni molt menys, de gust eren deliciosos....O sigui que han sigut unes pràctiques molt profitoses!


INGREDIENTS (per a 12-14 cupcakes florals)
Per la base
125 grams de mantega
250 grams de sucre
3 ous
1/2 gotet de suc de llimona
la pela d'una llimona ratllada
240 grams de farina
1 culleradeta de llevat químic tipus Royal
un pessic de sal
240 ml de llet

Pel frosting floral
200 grams de mantega
600 grams de sucre llustre
1/2 gotet de suc de llimona
colorants alimentaris

PREPARACIÓ
Tamissem la farina, amb el llevat químic i la sal i reservem.


Per altra banda, bateu la mantega i el sucre fins obtenir una crema blanquinosa.



Afegiu els ous, lleugerament batuts, un a un.


I tot seguit la pela de llimona ratllada i el suc de llimona.


Quan tot l'anterior estigui integrat, incorporeu la farina reservada, i la llet, a tongades, tot remenant, amb l'accessori pala de la KA, a velocitat mitjanda.


En poques remenades us ha de quedar una massa blanquinosa i lleugera.


Repartiu la massa entre els paperets, omplint-los fins aproximadament els tres quarts de la seva capacitat.


Enforneu a 170 graus, opció rebosteria (escalfor a dalt, a baix i ventilador), durant aproximadament 18-20 minuts, o fins que, en punxar-los l'estri surti ben net!


Un cop freds els cupcakes, punxeu-los i regueu-los, amb un pinzell, amb una barreja de suc de llimona i sucre.


Fet això, ja teniu una base, amb tocs cítrics deliciosos, apta per provar les boques russes!!!!



Prepareu el frosting batent, durant 8-10 minuts, la mantega, el sucre llustre i el suc de llimona.


Separeu la crema obtinguda en tres bols, afegiu a cadascún el colorant escollit, barregeu bé, i ompliu les mànegues. Jo he fet servir tons "pastel".


I a practicar!!!! S'ha d'apretar, amb la mànega perpendicular a la base, formar la flor i deixar d'apretar...Així, explicat, sembla fàcil...però no us penseu....la cosa té el seu truc...i a mi encara em queda practicar força!!! Per fer les fulles, he fet servir la boca petita especial, que fa unes formes molt xules!


Encara queda molt per aprendre...ja us aniré ensenyant els avanços!!! 
Que vagi de gust!

2 comentaris:

  1. No las veo yo tan mal!! de todas formas dicen que la práctica hace maestros, ya sabes....
    Besitos
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  2. Hahaha apa doncs ves fent!! Que sí, et cal practicar MOLT encara!! ;))

    ResponElimina