dijous, 13 d’octubre del 2016

NOCILLA'S CUPCAKES!

La Dinke em va demanar si podia fer uns cupcakes per una festa d'aniversari, i com que tenia un maxipot de nocilla al rebost, vaig decidir fer una recepta de l'Alma Obregón que prenia com a estrella principal aquest ingredient...fent alguna petita modificació per tal que la nocilla encara prengués més protagonisme! En fi aquí teniu la meva versió, que trobo va quedar molt bona!



INGREDIENTS (per 24 cupcakes)
Per la base 
230 grams de mantega
440 grams de sucre blanc
6 ous
360 grams de farina
80 grams de cacau pur
240 ml de llet sencera
1 cullerada de llevat químic tipus Royal
1 bon raig d'essència de vainilla
salsa de caramel dissolt en aigua per sucar
nocilla per farcir

Pel frosting
150 grams de nocilla
250 grams de mantega
250 grams de sucre llustre
2 cullerades de llet sencera
cagallons i ametlles enxocolatades amb xoco blanca per decorar

Aquest és el maxipot del que us parlava!!!
PREPARACIÓ
Batem, amb l'accesori pala de la KA, la mantega i el sucre fins obtenir una crema blanquinosa.



Afegiu els ous un a un, tot batent perquè s'integri.


Feu el mateix amb l'extracte de vainilla.


Tot seguit és el torn de la farina, el cacau i el llevat (tot prèviament barrejat i tamisat), i de la llet. Incorporarem aquests ingredients a tongades, ara una mica d'un, ara una mica de l'altre.



En acabat us ha de quedar una massa força espessa, més o menys així.


Repartiu-la entre els papers escollits amb l'ajuda d'una cullera de servir gelat. Ompliu només 2/3 del paper.



Enforneu, a 180 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), durant uns 20-25 minuts, o fins que, en tocar-los amb un dit, la massa reboti.


Un cop cuits, deixeu refredar completament.


Llavors, amb l'ajuda d'un buidador, traieu-ne el cor, farciu-los de nocilla, i torneu a tapar (jo els taps els tallo una mica, per què constin menys d'entrar i quedi tot més flonjo). Ah...i abans de farcir-los, els vaig ben remullar, amb l'ajuda d'un pinzell, amb salsa de caramel (de la que compro a França), diluïda en una mica d'aigua calenta....els dóns un gustet d'allò més bo i queden hipermegamelosos!






I ja podem anar pel frosting, tan sezill de fer com batre, amb l'accessori globus de la KA, durant uns 8 o 9 minuts, tots els ingredients, fins obtenir una crema d'allò més suau!



Poseu la crema obtinguda en una mànega amb boca arrissada, i coroneu cada cupcake, en aquest cas, amb una versió de cobertura pla, tipus rosa que dic jo, començant l'espiral pel centre i anant i cap a l'exterior, acabant al voral (al revés, començant als marges i fent l'espiral cap al centre, és quan ens queda un "barret" elevat).



Només us queda decorar amb cagallons de xocolata, i ametlles enxocolatades amb xocolata blanca, i, si voleu, col.locant unes banderoles com van fer la Dinke i la seva amiga!



Que vagi de gust!

7 comentaris:

  1. Què macos i què bons!! Mònica, ets una artista.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pots comptar!!! Molt llaminera és el q sóc...i per això com més nocilla millor!!! Petonarros Debora!

      Elimina
    2. Pots comptar!!! Molt llaminera és el q sóc...i per això com més nocilla millor!!! Petonarros Debora!

      Elimina
  2. Tot el que versiones ho millores, Mònica!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  3. Aquests cupcakes no poden fallar de cap manera, i segur que aquesta versió teva millora l'original i tot, jo sóc molt fan teva ;). Petonets!!

    ResponElimina