dimarts, 29 de novembre de 2016

MINI CAKES D'AVELLANA DE BRUNYOLA I MANDARINA...APROFITANT FRUITES DE TEMPORADA!

Si aquesta tarda de pluja, vent i fred, us dóna per obrir el forn, no deixeu de coure-hi aquests mini cakes d'avellana de Brunyola i mandarina; uns dolços que deixaran a tothom encantat!


INGREDIENTS (per uns 24 pastissets, encara que dependrà de la mida)
3 cullerades de pell de mandarina ratllada
1/2 gotet de suc de mandarina
2 cullerades de llavors de rosella
12 clares d'ou
1/2 culleradeta de cremor tàrtar
370 grams de mantega fosa
250 grams d'avellana de Brunyola torrada i triturada 
400 grams de sucre llustre
150 grams de farina de blat
sucre llustre per decorar

PREPARACIÓ
Comencem posant a macerar, durant una estona, la pela ratllada de mandarina i les llavors de rosella en el suc de mandarina.



Després triturem tan finament com poguem les avellanes. Si són de Brunyola, com aquestes, comprades a la parada Sabors del Mercat del Lleó, molt millor, perquè teniu assegurat que són espectaculars!


Barregeu l'avellana mòlta, amb la farina i el sucre.



Llavors, bateu a punt de neu les clares. Prèviament, hi barregeu el cremor tàrtar.



En acabat, i molt a poc a poc, afegiu la mantega, fosa però atemperada, a les clares, sempre ajudant-vos amb una espàtula que moureu de baix a dalt.


També hi aneu incorporant la barreja de farina, avellana mòlta i sucre, continuant amb els mateixos moviments amb l'espàtula.


I per acabar, el suc de mandarina amb la pela ratllada i les llavors.


Us ha de quedar una massa molt lleugera i esponjosa, més o menys així.


 Ja només queda omplir els motlles escollits, prèviament ruixats amb esprai antiadherent, i enfornar a 180 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), durant uns 18 minuts. o fins que, en punxar-los, l'estri surti net.


Per evitar que us baixin, no els traieu de cop del forn. La primera refredada que sigui a dins, amb la porta oberta. Un cop ben freds, enfarineu amb sucre llustre....


I a menjar!!! Oi que fins i tot poden arribar a ser un regal xulo!!! I sobretot moooolt dolcet!




Que vagi de gust!

2 comentaris:

  1. Ui, quina cosa més bona! I queda molt ben presentat com a regalet. D'on et treus tantes idees? Petonàs.

    ResponElimina
  2. Mmmmmm....que bons! La combinació avellana-mandarina m'agrada molt! T'han quedat molt bonics, Mònica!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina