dimecres, 30 de novembre de 2016

CAKE DE TOMÀQUETS SECS, FORMATGE I BACON...NYAM, NYAM!!!

De tant en tant ja sabeu que toca una recepta salada! En aquest cas, un cake de tomàquets secs en oli, formatge i bacon, que va causar sensació ahir a l'hora de sopar! És una recepta fàcil de preparar i que, acompanyat d'una mica d'amanida, soluciona un sopar o un entrant, fins i tot, si l'ocasió és festiva!!! A veure què us sembla!



INGREDIENTS
(Per un cake d'unes 6-7 racions, motlle rectangular de 20x28 aprox)
6 ous
180 ml d'oli d'oliva
200 ml de nata fresca
360 grams de farina
2 cullerades de llevat químic tipus Royal
200 grams de tomàquets secs en oli (prèviament escorreguts i talladets)
400 grams de formatge (en aquest cas mozzarela i cabra tendre)
200 grams de bacon a tiretes
3 culleradetes de sèsam caramel.litzat
1/2 culleradeta de pebre blanc

Aquests són els tomàquets secs que he fet servir
en aquesta recepta: senzillament genials!


PREPARACIÓ
Batem els ous, amb l'accessori globus de la KA, fins a triplicar el seu volum.


Hi afegim l'oli molt a poc a poc, sense deixar de batre.


I també la nata.


Ja a mà, i amb moviments molt suaus de baix a dalt, hi afegim la farina, prèviament barrejada amb el llevat químic i el pebre ben mòlt, i tamisada.


Ha de quedar més o menys aixi.


Hi afegi el formatge, ratllat o esmicolat. En aquest cas, meitat mozzarella, meitat cabra.



I també el bacon...


...i els tomàquets secs confitats en oli, ben escorreguts, i tallats en trossets.


Per últim, incorporem el sèsam caramel.litzat, que li donarà un toc cruixent, i acabem de barrejar.


Posem tota la barreja en un motlle prèviament ruixat amb spray antiadherent i coem, a 180 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), durant 1 hora aproximadament. Si la part superior se us torra massa, tapeu amb paper d'alumini la part superior la darrera part de la cocció. Per saber si està cuit, punxeu amb un estri. Estarà cuit si surt ben net.


Un cop cuit, deixeu refredar una mica dins el motlle, i acabeu de deixar refredar damunt una reixa.



I ja podeu tallar i servir!!!


Ja veureu quina cosa més bona!


Que vagi de gust!

1 comentari: