dissabte, 5 de novembre de 2016

"NATILLES" DE CASTANYES A LA VAINILLA AMB CRUIXENT DE GALETA!

Ja veieu que aquesta setmana la cosa va de castanyes!!! Les postres d'avui dissabte han sigut, a més de molt senzilles de preparar, originals i molt gustoses! Aquesta mena de "natilles" (els anomeno així perquè tenen menys consistència que la crema, ja que no porten midó) han resultat ser tot un descobriment, i una manera ben diferent de menjar aquests fruits tan típics de la tardor! 



INGREDIENTS
200 grams de castanya bullida i pelada
1 culleradeta de pasta de vainilla bourbon
750 ml de llet
5 rovells d'ou
4-5 cullerades de sucre
unes galetes de civada trinxades per decorar i donar-li el toc cruixent

PREPARACIÓ
Triem unes castanyes ben xules, els fem un tall, i les posem a bullir. És difícil dir-vos quina quantitat, però jo en vaig posar a bullir més o menys 600 grams.



Un cop hagin bullit aproximadament una hora, les escorreu, i les deixeu refredar un pelet. Encara mig tèbies, les peleu.



Si en pelar-les es trenquen no passa res, perquè tot seguit les heu de triturar. Sobretot vigileu que no hi hagi cap cuquet amagat.



Poseu a bullit la llet en un caçó, amb la vainilla i les castanyes ben triturades.



Mentrestant, barregeu molt bé els rovells d'ou i el sucre.


Quan la llet arrenqui el bull, hi aboqueu els rovells i el sucre que haureu ben batut.


Remeneu bé la barreja fins que comenci a espesseir.


Llavors la traieu del foc, feu unes quantes remenades més, i la passeu pel xinès. Així us quedarà més suau i delicada.


Repartiu en gotets i deixeu refredar completament, primer a temperatura ambient, i després a la nevera fins al moment de servir.


Just abans de servir, per mantenir així tota la textura, trinxeu pel damunt de les natilles una galeta de civada.

Ja veureu com n'estan de bones aquestes postres de tardor!


Que vagi de gust!

2 comentaris:

  1. Bon día, este postre me volvería loca,me encantan las castañas y me parece una bonita manera de presentarlo en vasitos individuales. La pega que le veo es el tener que pelar tantas castañas, has probado de hacerlas en el microondas? yo las pongo por partes 2,5 segundos con un corte y tapadas y se pelan muy bien.
    Que tengáis un buen domingo
    Besos
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
    Respostes
    1. Apuntat...ho faré segur pq tens raó q així és entretingut!!! Petonarros!

      Elimina