diumenge, 1 de gener del 2017

I PER COMENÇAR UN NOU ANY...TORRÓ DE NATA I NOUS PACANES!!!

En el bloc ja hi tinc una recepta de torró de nata i nous. És una de les primeres, i, per tant, sense fotografies del pas a pas (clickeu aquí). La cosa va ser que l'altre dia vaig comprar una bona bossa de nous de pacaner al Mercat del Lleó, a la parada Sabors de la Teresa, i vaig pensar....per què no fas una variació per la nit de Cap d'Any? El resultat...que el torró de nata i nous és deliciós, però si a més el feu amb nous de pacaner, esdevé fins i tot una mica pecaminós!!!...I si no digueu-li a en Marc, que va agafar-ne una barra i va ser molt difícil que se'n desprengués!!! Espero que ahir a la nit tot us anés bé...i comenceu aquest 2017 amb energia...perquè vivim en un món que requereix de molta energia per canviar tot allò que no acaba de funcionar!!!!



INGREDIENTS (per 3 barres aprox)
160 ml de nata de muntar
300 grams de sucre
300 grams d'ametlla mòlta
200 grams de nous de pacaner (pacanes)
xocolata negra de cobertura i sprinkles per decorar

PREPARACIÓ
Comencem posant a foc no massa alt el sucre i la nata, i remenant. Es tracta d'aconseguir una mena d'almíbar, sense deixar que la barreja bulli.





Llavors afegim aquest almívar a la farina d'ametlla. Veureu que al principi queda una barreja força líquida, però cal barrejar força estona fins que perdi temperatura i comenci a espesseir. Jo ho he fet amb l'ajuda de la KA, equipada amb l'accessori ganxo, i la cosa ha sigut més ràpida i menys cansada!




Quan la barreja comenci a ser més consistent, afegim les nous de pacaner tallades a trossets, i continuem remenant.




Al final us ha de quedar més o menys així.


Col.loquem la massa en els motlles escollits.


Aplanem bé i tapem amb paper de forn. Deixem reposar un parell de dies, amb un pes al damunt, que ajudarà a compactar.


Passat el temps de repòs, només queda desemmotllar i decorar amb xocolata de cobertura i sprinckles.



Ja veureu quina cosa més bona! Qué vagi de gust!

3 comentaris:

  1. Ai maree meua quimn vici!! Te´l copio segur! Besets i molta salut tot l'any!!

    ResponElimina
  2. Bon inici d'any, amb aquests torrons. Demà ja farem bondat, avui toca celebrar-ho. Bon Any Nou!

    ResponElimina
  3. Un torró deliciós amb una presentació....preciosa! Quin començament d'any! Us desitjo que sigui un molt bon any!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina