dijous, 30 de març del 2017

MAGDALENES D'ESPELTA I PASTANAGA! CONTINUA LA DÈRIA MAGDALANERA!

Ja veieu que, a casa, les magdalenes han esdevingut obsessió....Aquestes, d'espelta i pastanaga, són suaus, gustoses i especialment esponjoses...La font d'inspiració -amb alguna variació fruit de la impossibilitat congènita de seguir les receptes a peu de la lletra-, altre cop el llibre "Magdalenas" de Webos Fritos! Al final us faré venir ganes de comprar-vos-el!


INGREDIENTS (per unes 16 magdalenes mitjanes)
2 pastanagues ratllades
3 ous
180 grams de sucre blanc
80 grams d'oli de girasol
80 grams de llet sencera
200 grams de farina integral d'espelta
10 grams de llevat químic tipus Royal
1 pessic de sal
perles de sucre per decorar

PREPARACIÓ
Primer de tot separem les clares i el rovells dels ous i batem les clares, afegint la meitat del sucre quan estigui a mig muntatge.



Reservem les clares muntades.


Després batem els rovells amb la resta del sucre una bona estona, fins que blanquegin.



Sense deixar de batre, molt a poc a poc, hi afegim la llet i l'oli, rajolí a rajolí.


Ara és el torn de les pastanagues, pelades i ben ratllades.




I després incorporem amb l'ajuda d'una espàtula, i moviments suaus, la farina d'espelta, prèviament barrejada amb el llevat i el pessic de sal.



Per acabar, i encara més delicadament, integrem les clares a la resta de la massa.



Un cop la massa llesta, la repartim en paperets, i disposem pel damunt les perles de sucre.


Enfornem, a 180 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) durant uns 18-20 minuts, o fins que estiguin daurades i la massa, en tocar-la no quedi enfonsada.


Quan ja estiguin cuites, deixeu acabar de refredar damunt una reixa.


Mireu qué flonges...tenen un interior celestial!


Que vagi de gust!

3 comentaris:

  1. Molt fan de les magdalenes i del pa d'espelta casolà, no puc tardar gaire a probar aquesta recepta que barrejar el meu dolç preferit amb la farina més usada a casa.
    Petons

    ResponElimina

  2. Mónica; Amb aquestes receptes i tant que venen de gust menjar unes bones magdalenes fetes amb farina d'espelta.
    La farina d'espelta i jo, som bons amics i hem realitzat bons pastissos.
    Aquestes magdalenes són tot un encert.
    Salutacions Mónica¡¡ :O)

    ResponElimina
  3. Jo no sé com podeu!! Jo ja hauria guanyat 10 kg amb magdalenes així de bones cada dia :))))
    Una abraçada

    ResponElimina